Jordbærsalat med avocado og feta

Jordbærsalat med feta, avocado og basilikum

Jordbærsalat er en skøn, sommerlig salat med jordbær, som er saftig, let og frisk. Nu hvor jordbærsæsonen er over os, så skal der laves sommersalater som jordbærsalat i lange baner! 

En af de bedste sommersalater med jordbær

Friske danske jordbær, feta, avocado, lidt feldsalat … mums, denne opskrift er altså bare en skøn sommersalat med bær. Der er også mange farver på spil, så salaten er en fryd for øjet. 

Du kan skifte feldsalaten ud med fx spinat, rucola eller salatmix, hvis du foretrækker eller bare lige har en pose spinat, der snart skal bruges. Det gør ikke den største forskel, så længe der bare er noget grønt i bunden at bygge salaten op på. 

Tip!
Mangler du inspiration til flere sommersalater, kan du tjekke alle mine opskrifter ud lige her. Her kan du bl.a. finde min opskrift på en vandmelonsalat, som også er et godt bud på en frisk og lækker sommersalat.

sommersalat med jordbær

Opskrift på jordbærsalat med feta, avocado og balsamico

Jordbærsalat med feta er en klassisk sommersalat, som er nem at lave og som har det hele. Jorbærrene er søde, fetaen er salt, avocadoen er fed og cremet, mens et gavmildt skvæt balsamico giver salaten en dejlig syrlighed. 

Jeg laver sådan en sommersalat med bær ved først at putte feldsalat i bunden af fadet og herefter tilføje de øvrige ingredienser på toppen. Det giver nemlig et rigtig fint udtryk. Hvis du har en meget blød avocado, er det også en fordel ikke at røre salaten sammen for at undgå at avocadoen bliver most.

Det eneste du skal gøre for at lave salaten, er altså at skære jordbær og avocado i skiver og anrette – en super nem opskrift på en klassisk sommersalat med bær. 

Jordbærsalat med feta, avocado og basilikum

Jordbærsalat

Jordbærsalat er en fantastisk sommerlig salat med jordbær. Salaten er enkel, og den er saftig, let og frisk. Servér med en god dressing.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Skyl feldsalaten.
  • Halver jordbær og skær avocado i skiver.
  • Find et stort fad frem og læg en bund af feldsalat. Top med jordbær, avocado, og basilikumsblade. Smuldr feta henover salaten, drys med balsamico glace og hakkede pistacienødder.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Dressing til jordbærsalat

Jeg synes en god hjemmelavet balsamico glace passer perfekt til en salat med jordbær. Du kan også bruge balsamico eddike og/eller en god olivenolie. Det passer godt til sommersalater generelt at holde dressingen i den lette ende, så salaten forbliver frisk og sommerlig. 

salat med jordbær til grillmad
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments