Rødbedetatar

vegetarisk rødbedetatar

Rødbedetatar er en skøn vegetarisk tatar, helt uden kød. Den er virkelig smuk, yderst velsmagende og så er det en perfekt at servere til forret. Eller som en hovedret med brød til. 

Jeg tænker at du allerede har hørt om begrebet tatar før? For de fleste vil tatar nok være noget man forbinder med råt kød, som denne rørt tatar med tomat, spicy dressing og kapers. Men jeg kan godt lide at udvide denne definition til alt der er råt og hakket. Det er på denne måde at min opskrift på rødbedetatar er kommet til. 

Vegetarisk tatar med rødbede til forret

Hvis du kan lide rødbede, så er denne tatar med rødbede med garanti noget for dig! Den er super nem at lave, smager vidunderligt og så er den en fryd for øjet. Det er altså en helt perfekt vegetarisk forret. 

Alle ingredienserne skal blot klargøres og vendes sammen. Det er super nemt, og du kan med fordel forberede alle råvarerne dagen før, så du blot skal vende dem sammen inden servering. Du kan servere den med brød til. 

Hvis du er på udkig efter flere lækre vegetariske forretter, kan finde mere inspiration her.

Opskrift på rødbedetatar til forret

Første gang jeg smagte en rødbedetatar var da min kæreste serverede den for mig tilbage i 2017. Hans version var med blue cheese, og det var en skøn smagskombination. Jeg har ladet mig inspirere af hans rødbedetatar, med små finthakkede rødbedestykker – en kombination af rå og tilberedte. 

Jeg vender mine rødbedetern med kapers, løg, kørvel, olivenolie og en hjemmelavet estragoneddike. Du kan også sagtens bruges en hvidvinseddike til formålet. Jeg vender alle ingredienserne sammen og anretter på en bund af creme fraiche. 

Rødbedetatar

Rødbedetatar

En lækker rødbedetatar uden kød. Her får du en vegetarisk tatar med rødbede, som er perfekt til forret.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse1 time
I alt1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 200 g rødbeder
  • 10 g kapers
  • 1 stk løg
  • ¼ bundt kørvel
  • 15 g olivenolie* (1 spsk)
  • 15 ml æblecidereddike* (1 spsk)
  • salt og friskkværnet peber
  • 40 g creme fraiche 18 %

Fremgangsmåde

  • Kog den ene rødbede i vand så det dækker, i ca. 45-50 minutter eller indtil man kan stikke en gaffel igennem den, uden at møde modstand. Hæld vandet fra og stil på køl. Når rødbeden er kold, pilles skrællen af og den skæres i små fine tern.
  • Skræl den rå rødbede og skær også denne i små fine tern.
  • Hak kapers, løg og kørvel. Vend dette sammen med rødbederne, olivenolie og eddike. Smag til med salt og peber.
  • Ved anretning kommes en skefuld creme fraiche i bunden og rødbedetataren kommes over.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments