Annonce

Rødbede carpaccio

vegetarisk carpaccio

Hvad er mere fint at servere som forret i vinterhalvåret, end sådan en yderst smuk rødbede carpaccio med Parmesanflager, kapers, olivenolie og kørvel? Så skulle det da lige være en rødbedetatar. Ingredienserne er nemlig meget tæt på hinanden, så det er bare et spørgsmål om hvad man er mest i humør til.

Hvis du normalt ikke bryder dig så meget om rødbede, tør jeg godt skrive at du ændre mening efter du har smagt denne rødbede carpaccio. Den er nemlig yderst velsmagende, og rødbedesmagen er ikke så gennemtrængende, fordi den spises med de andre ingredienser der er ovenpå skiverne. 

Rødbede carpaccio til forret

Denne carpaccio med tynde skiver af kogt rødbede er super nem at lave. Den er perfekt som en forret, og endda en god vegetarisk forret, som kan bruges til en nytår eller andre festlige arrangementer. 

rødbede carpaccio opskrift

Opskrift på rødbedecarpaccio med parmesanflager

Hvis du vil lave opskriften på rødebedecarpaccioen kan du med fordel allerede koge rødbederne dagen før, så du er i god tid. De skal nemlig koges i ca. 45-50 minutter, til de er møre. Derefter skal de køle ned. 

Skrællen pilles af, og derfra kan du skære rødbeden i fine skiver med en skarp kniv og anrette dem på en tallerken med kapers, olivenolie og estragoneddike. Du kan også sagtens bruge en hvidvinseddike. 

Til sidst kommer jeg flager af Parmesan og kørvel på. Servér gerne med et par skiver brød til. 

Opskrift på vegetarisk carpaccio med rødbede får du her:

rødbede carpaccio

Rødbede carpaccio

Server en rødbede carpaccio til forret i vinterhalvåret med Parmesanflager, kapers, olivenolie og kørvel.
4,67 fra 3 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse1 time
I alt1 time 10 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Kog rødbeden med skræl i rigeligt vand, i ca. 45-50 minutter. Eller indtil man kan stikke en nål igennem uden at møde for meget modstand.
  • Sigt vandet fra og lad den køle ned.
  • Pil skrællen af og skær rødbeden i fine skiver med en skarp kniv og anret dem på en tallerken.
  • Hak kapers fint og bland det med olivenolie og eddike.
  • Kom blandingen over rødbederne.
  • Krydr med salt, peber og top med parmesanflager og kørvel.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
rødbede carpaccio

Rødbede carpaccio til forret

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments