Annonce

Finskbrød

finskbrød

Min mor har hjulpet mig i weekenden med at bage de her klassiske sprøde finskbrød eller finsk brød om man vil. Finskbrød er nok én af de mest yndige julesmåkager jeg lige kan komme i tanke om. De har sådan et fint ydre af perlesukker og mandler, som desuden giver et dejligt knas.

Krummen på finskbrød småkagerne er dejlig luftig og er helt perfekt til fx en kom kaffe eller the. Eller gløgg, fx hjemmelavet æblegløgg. Det er altså dejligt! Og den kan du lave med eller uden alkohol.

Hjemmelavet sprøde finskbrød

Finskbrød er en god klassisk julesmåkage, som kan varieres med forskellige topping. Jeg kommer et miks af perlesukker og mandler på, som jeg synes giver en dejlig smag. Hasselnødder er også en mulighed.

Hvert år bager min mor en portion knasende sprøde finskbrød, og hendes portion giver ca. 40 finskbrød, men du kan med fordel doble ingredienserne, og dermed lave en større portion. Det er oplagt hvis du fx vil give værtindegaver eller bare have et godt lager til hele december måned.

Prøv også: Nøddekager med hasselnødder eller kokoskranse.

Hjemmelavet sprøde finskbrød

Nem opskrift på finskbrød julesmåkager

Opskriften på de klassiske finskbrød er super nem. Det tager ingen tid at lave selve småkagedejen, og det tager heller ikke mange minutter at bage dem. De er nogle af de bedste småkager at trylle frem!

Småkagerne kan sagtens holde sig i en kagedåse eller anden lufttæt beholder, således du har til hele december og julehyggen. Hvis du laver opskriften her får du altså 40 stk, afhængig af størrelsen naturligvis.

Opskriften på finskbrød uden æg får du her:

bedste opskrift på finskbrød småkager til jul

Finskbrød

Hjemmebagte finskbrød, der er helt sprøde og mel perlesukker og mandler på toppen.
4,50 fra 2 stemmer
Antal: 40 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse8 minutter
Hviletid30 minutter
I alt48 minutter

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 stk æg
  • 35 g mandler*
  • 20 g perlesukker

Fremgangsmåde

  • Skær smør i tern.
  • Bland hvedemel og sukker i en skål og smuldr smørtern heri, som hvis du laver en mørdej.
  • Saml dejen og stil den på køl i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 210 grader, almindelig ovn.
  • Del dejen i fire og lav én dej ad gangen. Rul hver dej til lange stænger, med en diameter á 2,5-3 cm (på størrelse med en 20’er). Tryk stangen let flad med håndfladen. Stængerne må ikke være for tynde.
  • Pensl stængerne med sammenpisket æg og drys med perlesukker og finthakkede mandler.
  • Skær finskbrød ud i passende størrelse og placér dem en bageplade med bagepapir. Læg dem med lidt afstand, da de flyder en smule ud.
  • Bag dem i 7-8 minutter, til de er gyldne.
  • Lad dem afkøle og opbevar i en lufttæt beholder.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opbevaring af finskbrød

Finsk brød opbevares bedst de i en kagedåse, således de kan holde sig sprøde i 1-2 måneder.

Fryseegnet: Du kan fryse småkagedejen ned. Gør det gerne i små portioner, så du kan tage dem op. Tø dejen op i køleskabet og bag småkagerne som opskriften anviser.

julesmåkager finskbrød
Prøv også at bage vaniljekranse eller jødekager.

bedste opskrift på finskbrød småkager til jul

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 977
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments