
Denne kage er min yndlingsskærekage over dem alle! Hvis du har bagt en gulerodskage med ostecreme til mig, så er jeg solgt med det samme. Jeg mener bare, jeg eeeeelsker den kage. Som i virkelig virkelig elsker. Og derfor er det også en stor fejl, at den ikke har ramt bloggen før nu. Men det bliver der straks rettet op på!
Klassisk gulerodskage med ostecreme og valnødder
Gulerodskage kan laves på mange måder, og faktum er at jeg kan lide alle varianter. Jeg elsker den, når den er helt plain and simple, men den er også virkelig lækker med rosiner og valnødder. Og naturligvis kanel.
Det er enormt vigtigt med alle de varme krydderier, da det simpelthen bare hører sig til. Man skulle tro, at det så gør den til en mindre sommerlig kage, men det synes jeg faktisk ikke er tilfældet. Spørger du mig, så kan gulerodskage spises året rundt. Det samme gælder denne squashkage, som også står højt på min liste. Og ej at forglemme den skønne krydderkage med rosiner, som også har den skønneste smag.

Den bedste opskrift på gulerodskage
Eftersom min kærlighed til gulerodskage med ostecreme er så stor, så er det også en kage, jeg har bagt mange gange – rigtig mange gange! Derfor kan jeg med stor selvsikkerhed sige, at det her altså er den bedste opskrift på gulerodskage.
Den er svampet, den er moshy, den er lækker – og så er opskriften super nem og uden for meget bøvl. I min opskrift bruger jeg både olie og smør, og det gør altså et eller andet vildt godt for kagen. Vælger du udelukkende at lave din gulerodskage med olie, vil jeg dog anbefale at bruge en mere smagsneutral olie end olivenolie – fx vindruekerneolie.
I denne opskrift bruger jeg ikke rosiner, blot valnødder. Du kan også sagtens bruge andre slags nødder eller tilføje rosiner, hvis du har lyst. Desuden er det også rigtig fint at pynte med hakkede valnødder og så nogle strimler citronskal.

Gulerodskage med ostecreme
Ingredienser
- 1 stk springform, 22 cm*
Gulerodskage
- 120 g smør (stuetempereret)
- 50 g olivenolie*
- 4 stk æg (M/L)
- 350 g gulerødder (revet)
- 50 g valnødder* (grofthakket)
- 300 g hvedemel
- 100 g rørsukker*
- 70 g brun farin*
- 1 nip salt
- 1 tsk kanel*
- 1 tsk stødt kardemomme*
- 2 tsk bagepulver*
Ostecreme
- 150 g flødeost
- 80 g græsk yoghurt (10 %)
- 10 g vaniljesukker*
- 15 g flormelis*
- 1 spsk citronskal
Pynt
- valnødder* (grofthakket)
- citronskal (revet)
Fremgangsmåde
Gulerodskage
- Tænd ovnen på 180° over/undervarme.
- I en skål blandes mel, bagepulver, sukker, brun farin, kanel, kardemomme og salt.
- I en anden skål piskes æg, smør, olie og gulerod sammen. Tilsæt melblandingen og pisk godt sammen til en luftig masse. Vend hakkede valnødder i.
- Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm) og bag kagen i ca. 45-50 minutter. Brug en gaffel til at tjekke om kagen er færdig, i midten af kagen. Hænger der dej ved, skal den bages lidt længere.
- Tag kagen ud og lad dem afkøle, før ostecremen smøres på.
Ostecreme
- Alle ingredienser til ostecremen piskes godt sammen.
- Smør ostecremen på, når kagen er afkølet.
- Drys med hakkede valnødder.
Du kan lave flere varianter af ostecreme
Der skal selvfølgelig flødeost i kagens flødeostcreme – det er klart den vigtigste ingrediens. Men de øvrige ingredienser til cremen kan man sagtens veksle lidt, så du enten bruger det, du lige har stående, eller går efter din foretrukne konsistens.
- Flødeost/yoghurt: Dette er kombinationen jeg bruger, fordi den ikke bliver så fed og tung. I mit hoved skal der nemlig helst et tykt lag ostecreme på, men hvis cremen er for fed, kan det godt overtage. Derfor er det genialt at spæde til med lidt græsk yoghurt.
- Smør/flødeost: Denne kombination er den sædvanlige – til dig, der netop elsker, når ostecremen har en god fylde og mætter godt.
- Flødeost/skyr: Bruger du skyr, vil du få en mere syrlig frosting og knap så fed. Det er måske den mest sunde variant, selvom der ikke er meget forskel på at bruge skyr og græsk yoghurt.
- Appelsin: Du kan bruge appelsinskal i stedet for citron – eller du kan bruge begge dele.
Kan gulerodskage fryses?
Gulerodskage kan sagtens fryses, men det er bedst ikke at fryse ostecremen. Så bag kagen, frys den og lav ostecremen, når du skal bruge kagen.
