Gulerodskage med ostecreme

Nem gulerodskage med ostecreme

For mit vedkommende så er gulerodskage med ostecreme den bedste skærekage over dem alle! Jeg elsker virkelig den kage. Som i virkelig virkelig elsker. Og derfor er det også en stor fejl, at den ikke har ramt bloggen før nu. Men det bliver der straks rettet op på!

Gulerodskage med ostecreme

Gulerodskage med ostecreme

Den bedste opskrift på gulerodskage med ostecreme får du her. Kagen er super nem at bage og flødeoste-cremen er hurtig at røre sammen.
4,25 fra 4 stemmer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt1 time

Ingredienser

Gulerodskage

Ostecreme

 • 150 g flødeost
 • 80 g græsk yoghurt 10 %
 • 10 g vaniljesukker*
 • 15 g flormelis
 • 1 spsk citronskal

Pynt

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Gulerodskage

 • Tænd ovnen på 180° over/undervarme.
 • I en skål blandes mel, bagepulver, sukker, brun farin, kanel, kardemomme og salt.
 • I en anden skål piskes æg, stuetempereret smør, olie og revet gulerod sammen. Tilsæt melblandingen og pisk godt sammen til en luftig masse.
 • Vend hakkede valnødder i.
 • Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm) og bag kagen i ca. 45-50 minutter. Brug en gaffel til at tjekke om kagen er færdig, i midten af kagen. Hænger der dej ved, skal den bages lidt længere.
 • Tag kagen ud og lad dem afkøle, før ostecremen smøres på.

Ostecreme

 • Alle ingredienser til ostecremen piskes godt sammen.
 • Smør ostecremen på, når kagen er afkølet.
 • Drys med hakkede valnødder.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Klassisk gulerodskage med ostecreme og valnødder

Gulerodskage kan laves på mange måder, og jeg synes at alle varianter er fantastiske på hver deres måde. Jeg elsker den, når den er helt simpel, men jeg synes også, at den er virkelig lækker med rosiner og valnødder. Og naturligvis også kanel. 

Gulerodsmuffins
Den bedste opskrift på gulerodsmuffins med ostecreme får du her. Disse muffins er super nemme at bage og flødeoste-cremen er hurtig at smøre på!
Gå til opskrift
gulerodsmuffins med ostecreme opskrift

Når det kommer til gulerodskage, så er det enormt vigtigt med alle de varme krydderier, da det simpelthen bare hører sig til. Man skulle næsten tro, at det ville gøre den til en mindre sommerlig kage, men det synes jeg faktisk ikke er tilfældet. Spørger du mig, så kan gulerodskage spises året rundt. Det samme gælder denne squashkage, som også står højt på min liste. Og ej at forglemme den skønne krydderkage med rosiner, som også har den skønneste smag.

Se vores andre nemme og gode opskrifter på bradepandekager.

gulerodskage med ostecreme

Den bedste opskrift på gulerodskage

Eftersom min kærlighed til gulerodskage med ostecreme er så stor, så er det også en af de kager, jeg har bagt flest gange. Derfor kan jeg med stor selvsikkerhed sige, at dette er den bedste opskrift på gulerodskage. 

Den er svampet og lækker – og så er opskriften super nem og uden for meget bøvl. I min opskrift bruger jeg både olie og smør, hvilket gør noget fantastisk for kagen. Vælger du udelukkende at lave din gulerodskage med olie, vil jeg dog anbefale, at du bruger en mere smagsneutral olie end olivenolie – fx vindruekerneolie. 

I denne opskrift bruger jeg ikke rosiner, blot valnødder. Du kan også sagtens bruge andre slags nødder eller tilføje rosiner, hvis du har lyst. Det er også rigtig fint at pynte kagen med hakkede valnødder og nogle strimler citronskal. 

Tip til flere varianter af ostecreme

Til kagens flødeostecreme er flødeost naturligvis den vigtigste ingrediens. Hertil kan man sagtens veksle lidt i, hvad angår de øvrige ingredienser til cremen, så du enten bruger det, du lige har stående eller går efter din foretrukne konsistens. 

 • Flødeost/yoghurt: Dette er den kombinationen jeg bruger, da den ikke bliver så fed og tung. For mit vedkommende skal der nemlig helst et tykt lag ostecreme på kagen, men hvis cremen er for fed, kan det godt overtage. Derfor fungerer det godt ved at spæde til med lidt græsk yoghurt.  
 • Smør/flødeost: Denne kombination er den typiske til dem, der netop elsker, når ostecremen har en god fylde og mætter godt.  
 • Flødeost/skyr: Bruger du skyr, vil du få en mere syrlig creme, der er knap så fed. Det er måske den mest sunde variant, selvom der ikke er meget forskel på at bruge skyr og græsk yoghurt.  
 • Appelsin: Du kan bruge appelsinskal i stedet for citron eller alternativt bruge begge dele. 

Kan gulerodskage fryses? 

Gulerodskage kan sagtens fryses, men det er bedst ikke at fryse ostecremen. Så bag kagen, frys den og lav ostecremen, når du skal bruge kagen. 

Opskrift paa gulerodskage med ostecreme
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments