Kokosis med syltede ananas i romsirup – Piña Colada style!
Det her er verdens bedste hjemmelavede is med kokos. Det er seriøst den bedste kokosis jeg nogensinde har smagt. Og det er altså ikke bare for at skrive det – kokosisen er oprigtigt virkelig god og har en intens smag af kokos, så du MÅ prøve den!
Isen laves både med kokosmel og kokosmælk, så der er smæk på smagen. Jeg serverer min kokosmælkis med sukker-syltede ananasstykker i en romsirup, så det smager af Piña colada. Ja, mine ærede gæster, det bliver til Piña colada is – genialt!
Du kan selvfølgelig også sagtens bare lave kokosisen og servere for sig selv. Det er også vildt godt.
Kokosis med kokosmel med eller uden ananans og romsirup er en perfekt dessert til nytår. Alle elementerne kan forberedes i forvejen, så det er også super nemt.
Hjemmelavet kokosis på kokosmel
Jeg elsker hjemmelavet is og har efterhånden lidt forskellige isopskrifter på bloggen. Den her opskrift på is med kokosmælk og kokosmel er også kommet for at blive. Der er double up på smagen af kokos, og hvis du serverer det som Piña colada er der triple up på de eksotiske vibes!
Opskrift på kokosis med syltede ananasstykker i romsirup
Mens din is med kokos kører på maskinen, kan du lave de syltede ananas – også en super nem opskrift.
Der skal laves en sukkerlage på sukker, vanilje, rom og vand, som så skal hældes over ananasstykkerne. Det skal trække i minimum en times tid, og herefter er der klar til servering. Top også gerne din kokosis med kokosmel eller -flager – for lidt ekstra crunch.
Prøv også: Rødvinspocheret pærer med straciatella is, som er endnu en dejlig dessert til fx nytår.
Kokosis
Ingredienser
Kokosis
- 20 g kokosflager*
- 400 ml kokosmælk* (svarende til 1 dåse)
- 200 ml fløde
- 5 stk æggeblommer
- 85 g sukker
Syltede ananas
- 1 stk vaniljestang
- 150 g sukker
- 50 ml lys rom
- 25 ml vand
- ¼ stk ananas
Fremgangsmåde
Kokosis
- Tip! Hvis du vil være i god tid, kan du sagtens lave din ismasse dagen før brug.
- Rist kokosflagerne gyldne på en pande.
- Bring kokosmælk og fløde lige under kogepunktet – det vil sige lige under 100°C. Tag herefter af blusset.
- Pisk æggeblomme og sukker til en luftig æggesnaps.
- Hæld forsigtigt den varme kokos-fløde-blanding i æggesnapsen under kraftig piskning. Hæld nu hele blandingen tilbage i gryden og varm den op til ca. 82°C – gør dette lav varme, så det ikke brænder på! Rør i massen undervejs, så du undgår dette. Jeg rører med en dejskraber.
- Køl kokos-ismassen ned i køleskabet, tager ca. 2 timer. Når ismassen er helt nedkølet, er den klar til at blive kørt på ismaskinen. Kør nu ismassen på maskinen til den er klar. Lige inden den er ved at være færdig tilsætter du finthakket kokos.
- Kom kokosisen i en form, fx en aflang kageform på ca. 1-1,5 L.
- Kom kokosisen i fryseren i minimum et par timer til den har sat sig – gerne til næste dag. Servér med syltede ananas.
Syltede ananas
- Skrab kornene fra vaniljestangen og kom dem i en gryde med sukker,rom og vandet. Bring det hele i kog og lad det småsimre i ca. 5 minutter.
- Skær det yderste og stokken fra ananassen og skær den i mindre stykker.
- Kom ananassen i gryden med sukkerlagen og lad det hele stå i minimum 1 time, gerne flere timer eller natten over, så det trækker smag.
- Servér til vaniljeis eller din kokosis.
Sådan laver du is med kokosmælk på ismaskine
Hvis du har prøvet at lave is før, så kommer den her opskrift til at være ganske nem. I grove træk laver man en ismasse på æggesnaps, kokosmælk og fløde, som så skal køres på ismaskine. Kokosmel eller -flager tilsætter man lige inden isen er ved at være færdig på ismaskine.
Massen bliver meget tyk i det, fordi den af fed – det gør bare din kokosmælkis ekstra cremet og god!!! Af den grund er det meget vigtigt at vælge en rigtig kokosmælk med en fedtprocent på minimum 17-19%. En is med kokosmælk light bliver virkelig ikke det samme.
Tip! Prøv at bage disse nemme nøddekurve og læg en kugle is i.
Følg gerne med på de sociale medier
Følg endelig også med på de sociale medier, hvor jeg ugentlig på min Facebook-side og min Instagram-profil deler inspiration til nem hverdagsmad. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvor jeg hver lørdag sender en madplan ud.