Hindbærmuffins med hvid chokolade

hindbærmuffins med frosne hindbær

Disse hjemmebagte hindbærmuffins smager fantastisk af hindbær og så er de drøn hurtige at lave. Hvis du mangler en dessert eller noget til eftermiddagskaffen, kan du altså diske op med disse nemme, hjemmelavede hindbær muffins. Hindbærmuffins er også gode at have med på tur – fx til picnic i parken eller til en tur på stranden. 

Nem opskrift på muffins med hindbær

Min opskrift på muffins med hindbær er en nem opskrift, som hverken kræver meget tid eller mange ingredienser. I korte træk skal du blot piske æg og sukker sammen, tilføje de øvrige våde ingredienser, så blande de tørre ingredienser sammen og tilføje disse. Til sidst tilføjer du hindbær og chokolade – og voila, så har du dej til hjemmelavede hindbær muffins. 

Hvis du ikke tilføjer hindbær og hvid chokolade, kan du også bruge min opskrift som en grundopskrift – en nem opskrift på lige de lækre, svampede muffins du kunne tænke dig. Du kan fx vælge at erstatte hindbær med en anden slags bær, eller du kan tilføje mere chokolade eller nødder. 

Inspiration til flere gode muffins med bær: Prøv disse brombærmuffins, ribsmuffins eller rabarbermuffins.

nemme muffins med hindbær

saftige hindbærmuffins

Saftige hindbærmuffins med hvid chokolade

Hindbær og hvid chokolade er måske en åbenlys kombination, men det skyldes altså at det virker. Svampede hindbærmuffins med hvid chokolade smager så godt. Den søde hvide chokolade og så syrlige hindbær giver bare en god balance. Samtidig tager de røde bær sig virkelig godt ud i en muffin! 

hindbaermuffins

Hindbærmuffins

Svampede hindbærmuffins som du kan lave med friske eller frosne hindbær. Opskriften er super nem at gå til, og du får de bedste muffins med hindbær og hvid chokolade.
4,84 fra 12 stemmer
Antal: 12 Muffins
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Muffins

Desuden

  • 50 g sukker

Noter

*Fronse bær: Bruger du frosne hindbær, så kom dem direkte i dejen, som hvis de var friske. 
TIP: Denne opskrift er en god base-dej, og derfor kan du erstatte hindbær med fx ribs, solbær, brombær, blåbær eller lign. 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200°, varmluft.
  • Smelt smør i en lille gryde, og lad det afkøle en smule.
  • Pisk æg og sukker i en skål til en luftig æggesnaps med en elpisker. Vend det lettere afkølede smør samt mælk i blandingen.
  • Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i æggesnapsen. Hak hvid chokolade i grove stykker, og tilsæt det til dejen. Tilsæt også hindbær*, og rør det hele forsigtigt sammen med en dejskraber. Pas på hindbærrene ikke moses for meget.
  • Hæld dejen i 12 smurte muffinsforme, og drys med lidt sukker. Kom evt. lidt ekstra hindbær på toppen.
  • Drys også med lidt sukker på toppen og bag dem i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. De bliver lettere sprøde på toppen, når de er afkølet, grundet sukker.
  • Lad dem afkøle på en bagerist.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Lav muffins med frosne hindbær eller friske hindbær

Disse nemme muffins med hindbær har jeg lavet lige som hindbærrene er i sæson. Hvis du har hindbær i haven, er det altså oplagt at lave disse hurtige muffins med friske bær – især hvis du har for mange hindbær til at få dem spist. Hvis ikke, kan du også sagtens bruge frosne bær. Bruger du frosne bær, kommes de i dejen direkte fra frost. Læs gerne opskriftens noter. 

opskrift på hindbærmuffins med hvid chokolade
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments