Hindbærmuffins med hvid chokolade
Disse hjemmebagte hindbærmuffins smager fantastisk af hindbær og så er de drøn hurtige at lave. Hvis du mangler en dessert eller noget til eftermiddagskaffen, kan du altså diske op med disse nemme, hjemmelavede hindbær muffins. Hindbærmuffins er også gode at have med på tur – fx til picnic i parken eller til en tur på stranden.
Nem opskrift på muffins med hindbær
Min opskrift på muffins med hindbær er en nem opskrift, som hverken kræver meget tid eller mange ingredienser. I korte træk skal du blot piske æg og sukker sammen, tilføje de øvrige våde ingredienser, så blande de tørre ingredienser sammen og tilføje disse. Til sidst tilføjer du hindbær og chokolade – og voila, så har du dej til hjemmelavede hindbær muffins.
Hvis du ikke tilføjer hindbær og hvid chokolade, kan du også bruge min opskrift som en grundopskrift – en nem opskrift på lige de lækre, svampede muffins du kunne tænke dig. Du kan fx vælge at erstatte hindbær med en anden slags bær, eller du kan tilføje mere chokolade eller nødder.
Inspiration til flere gode muffins med bær: Prøv disse brombærmuffins, ribsmuffins eller rabarbermuffins.
Saftige hindbærmuffins med hvid chokolade
Hindbær og hvid chokolade er måske en åbenlys kombination, men det skyldes altså at det virker. Svampede hindbærmuffins med hvid chokolade smager så godt. Den søde hvide chokolade og så syrlige hindbær giver bare en god balance. Samtidig tager de røde bær sig virkelig godt ud i en muffin!
Hindbærmuffins
Ingredienser
Muffins
- 100 g smør
- 2 stk æg (M/L)
- 250 g sukker
- 100 ml sødmælk
- 250 g hvedemel
- 8 g bagepulver*
- 5 g vaniljesukker*
- 75 g hvid chokolade*
- 200 g hindbær (frosne eller friske)
Desuden
- 50 g sukker
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200°, varmluft.
- Smelt smør i en lille gryde, og lad det afkøle en smule.
- Pisk æg og sukker i en skål til en luftig æggesnaps med en elpisker. Vend det lettere afkølede smør samt mælk i blandingen.
- Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i æggesnapsen. Hak hvid chokolade i grove stykker, og tilsæt det til dejen. Tilsæt også hindbær*, og rør det hele forsigtigt sammen med en dejskraber. Pas på hindbærrene ikke moses for meget.
- Hæld dejen i 12 smurte muffinsforme, og drys med lidt sukker. Kom evt. lidt ekstra hindbær på toppen.
- Drys også med lidt sukker på toppen og bag dem i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. De bliver lettere sprøde på toppen, når de er afkølet, grundet sukker.
- Lad dem afkøle på en bagerist.
Lav muffins med frosne hindbær eller friske hindbær
Disse nemme muffins med hindbær har jeg lavet lige som hindbærrene er i sæson. Hvis du har hindbær i haven, er det altså oplagt at lave disse hurtige muffins med friske bær – især hvis du har for mange hindbær til at få dem spist. Hvis ikke, kan du også sagtens bruge frosne bær. Bruger du frosne bær, kommes de i dejen direkte fra frost. Læs gerne opskriftens noter.