Annonce

Bagt grød med æble og hvid chokolade

Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler

Bagt grød med æble og hvid chokolade samt mandler er den perfekte morgenmad. Særligt på travle dage, da du kan forberede på forhånd. Den kan også til mellemmåltid eller serveres i stedet for kage. Gerne med en lille klat vaniljeis eller cremefraiche til.

Jeg er selv glad for at spise (en eller anden form for) grød på de kolde efterår- og vinterdage. Derfor tog det mig heller ikke mange minutter den anden morgen, for at bikse ingredienserne sammen til denne bagt æblegrød med hvid chokolade.

Bagt grød med æble og hvid chokolade

Bagt grød med æble og hvid chokolade

Bagt grød med æble er en fantastisk grød, hvor de skønne æbler giver en skøn smag. Til grøden er der også tilsat hvid chokolade, men det kan udelades.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

Desuden

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft.
  • Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål: havregryn, kanel, kardemomme, salt, bagepulver og hvid chokolade.
  • Rør æblemos, kærnemælk og honning sammen i en anden skål. Vend de tørre ingredienser i og hæld blandingen i en ildfastfad på ca. 21 x 21 cm. Top evt. med friskskåret æbleskiver og hakket mandler.
  •  Bag grøden i ca. 25 minutter.
  • Servér grøden med en klat græsk yoghurt til og evt. lidt frisk mynte. Velbekomme.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Bagt grød med æbler

Opskrift på bagt grød med æble

Jeg har været så heldig at modtage (spandevis) af blandende æbler fra mine forældres have, der har 5 træer stående. De når ikke selv at få spist dem alle. Men i stedet for at de rådner på jorden – fordi fuglene kan heller ikke følge med – så får jeg nogle af dem. Jeg har derfor lavet en god portion æblemos af dem, som jeg har spist på min yoghurt og brugt i denne bagt grød.

Opskriften på den bagte æblegrød er med udgangspunkt i min første opskrift på bagt grød. Men ribs kan du jo altid udskifte med fx blåbær eller hindbær.

Bagt grød med frugter

Det er efterhånden et stykke tid siden jeg har delt en opskrift på bagt grød. I dag deler jeg dog en opskrift på bagt æblegrød, som desuden ikke indeholder æg. Jeg har tilsat hvid chokolade og mandler, fordi det bare er en lækker kombination med æbler.

Opskrift på bagt grød med æble
Bagt grød med æble og mandler
Bagt grød med æble
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments