Bagt grød med æble og hvid chokolade

Bagt grød med æble og hvid chokolade samt mandler er den perfekte morgenmad. Særligt på travle dage, da du kan forberede på forhånd. Den kan også til mellemmåltid eller serveres i stedet for kage. Gerne med en lille klat vaniljeis eller cremefraiche til.
Jeg er selv glad for at spise (en eller anden form for) grød på de kolde efterår- og vinterdage. Derfor tog det mig heller ikke mange minutter den anden morgen, for at bikse ingredienserne sammen til denne bagt æblegrød med hvid chokolade.

Opskrift på bagt grød med æble
Jeg har været så heldig at modtage (spandevis) af blandende æbler fra mine forældres have, der har 5 træer stående. De når ikke selv at få spist dem alle. Men i stedet for at de rådner på jorden – fordi fuglene kan heller ikke følge med – så får jeg nogle af dem. Jeg har derfor lavet en god portion æblemos af dem, som jeg har spist på min yoghurt og brugt i denne bagt grød.
Opskriften på den bagte æblegrød er med udgangspunkt i min første opskrift på bagt grød. Men ribs kan du jo altid udskifte med fx blåbær eller hindbær.
Få opskrift på bagt grød med æbler og hvid chokolade her:

Bagt grød med æble og hvid chokolade
Ingredienser
- 130 g grovvalsede havregryn*
- 4 tsk kanel*
- 2 tsk stødt kardemomme*
- ¼ tsk flagesalt*
- 1 tsk bagepulver*
- 50 g hvid chokolade*
- 200 g æblemos
- 100 g kærnemælk
- 25 g honning
Desuden
- 25 g mandler*
- 1 stk æble
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 graders varmluft.
- Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål: havregryn, kanel, kardemomme, salt, bagepulver og hvid chokolade.
- Rør æblemos, kærnemælk og honning sammen i en anden skål. Vend de tørre ingredienser i og hæld blandingen i en ildfastfad på ca. 21 x 21 cm. Top evt. med friskskåret æbleskiver og hakket mandler.
- Bag grøden i ca. 25 minutter.
- Servér grøden med en klat græsk yoghurt til og evt. lidt frisk mynte. Velbekomme.
Bagt grød med frugter
Det er efterhånden et stykke tid siden jeg har delt en opskrift på bagt grød. I dag deler jeg dog en opskrift på bagt æblegrød, som desuden ikke indeholder æg. Jeg har tilsat hvid chokolade og mandler, fordi det bare er en lækker kombination med æbler.


