Scones med æble og mandler

Scones med æble og mandler

Scones med æble og mandlerEndelig er de lækre sprøde æbler i sæson, og klar til at blive plukket – ihvertfald i mine forældres have. Jeg elsker den her tid – der er så meget lækkert at hente hjem fra de danske haver og marker. Jeg plukker hvert år en masse æbler, og det gjorde jeg naturligvis igen denne september måned.

SCONES MED ÆBLE

I går brugte jeg dagen i godt selskab med Ditte Ingemann og min veninde Elisa, hvor vi havde sat formiddagen af til at eksperimentere lidt i æblets tegn. Ud af det, kom blandt andet disse søde små æblescones, aka. “æblereder” – ja, det blev vi hurtigt enige om at de ligner. Jeg vil anbefale dem som en snack eller lækkeri til kaffen, men de kan også sagtens fungere godt til morgenbordet, da de ikke er sukkerholdige som andre kager. I samme omgang blev disse kernemælkshorn til, der også indeholder æble og marcipan.

Scones med æble og mandler

ÆBLESCONES

Scones med chokolade er den mest velkendte, vil jeg mene. Men det betyder ikke, at man ikke kan lege lidt med ingredienserne. Det er altid sjovt at få noget nyt ud af originalerne, synes jeg. Scones med æble og marcipan kunne heller ikke være dårligt – det vil jeg lave næste gang, hvis ikke det bliver til chokoladescones.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ NEMME ÆBLESCONES HER

5 fra 1 stemme
Scones med æble og mandler
SCONES MED ÆBLE OG MANDLER
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: Bagværk
Antal: 12 Stk
Ingredienser
 • 3 dl æblekompot
Dej
 • 2 stk modne bananer
 • 4 dl mandelmel
 • 3 dl havregryn
 • 2 spsk yoghurt
 • 2 tsk kokossukker
 • 2 tsk bagepulver
 • 60 g kokosolie
Sådan gør du
 1. Tænd ovnen på 200 graders varmluft. 

 2. Mos bananerne. 

 3. Smelt kokosolien og bland alle ingredienserne i mosen.

 4.  Lav 12 små boller og lav et hul i midten med dine fingre. 

 5. Hæld ca. 1 tsk. æblemos i og drys med hakket mandler.

 6. Bag i ovn ved 200 grader i ca. 12 minutter, til de er lettere gyldne. 

 7. Nydes lune med en klat vaniljeis eller creme fraiche til. 

 8. Velbekomme.

Scones med æble og mandler

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Scones med æble og mandlerEndelig er de lækre sprøde æbler i sæson, og klar til at blive plukket – ihvertfald i mine forældres have. Jeg elsker den her tid – der er så meget lækkert at hente hjem fra de danske haver og marker. Jeg plukker hvert år en masse æbler, og det gjorde jeg naturligvis igen denne september måned.

SCONES MED ÆBLE

I går brugte jeg dagen i godt selskab med Ditte Ingemann og min veninde Elisa, hvor vi havde sat formiddagen af til at eksperimentere lidt i æblets tegn. Ud af det, kom blandt andet disse søde små æblescones, aka. “æblereder” – ja, det blev vi hurtigt enige om at de ligner. Jeg vil anbefale dem som en snack eller lækkeri til kaffen, men de kan også sagtens fungere godt til morgenbordet, da de ikke er sukkerholdige som andre kager. I samme omgang blev disse kernemælkshorn til, der også indeholder æble og marcipan.

Scones med æble og mandler

ÆBLESCONES

Scones med chokolade er den mest velkendte, vil jeg mene. Men det betyder ikke, at man ikke kan lege lidt med ingredienserne. Det er altid sjovt at få noget nyt ud af originalerne, synes jeg. Scones med æble og marcipan kunne heller ikke være dårligt – det vil jeg lave næste gang, hvis ikke det bliver til chokoladescones.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ NEMME ÆBLESCONES HER

5 fra 1 stemme
Scones med æble og mandler
SCONES MED ÆBLE OG MANDLER
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: Bagværk
Antal: 12 Stk
Ingredienser
 • 3 dl æblekompot
Dej
 • 2 stk modne bananer
 • 4 dl mandelmel
 • 3 dl havregryn
 • 2 spsk yoghurt
 • 2 tsk kokossukker
 • 2 tsk bagepulver
 • 60 g kokosolie
Sådan gør du
 1. Tænd ovnen på 200 graders varmluft. 

 2. Mos bananerne. 

 3. Smelt kokosolien og bland alle ingredienserne i mosen.

 4.  Lav 12 små boller og lav et hul i midten med dine fingre. 

 5. Hæld ca. 1 tsk. æblemos i og drys med hakket mandler.

 6. Bag i ovn ved 200 grader i ca. 12 minutter, til de er lettere gyldne. 

 7. Nydes lune med en klat vaniljeis eller creme fraiche til. 

 8. Velbekomme.

Scones med æble og mandler

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu