Banan granola – sprød granola sødet med modne bananer

Banangranola – sprød granola sødet med modne bananer er ingen ny opskrift her på nettet, men jeg havde besluttet at jeg også ville dele min version med jer. Flere af mine ‘kollager’ her i madblog-land har nemlig også delt deres versioner. Måske er det bare sådan en opskrift alle har liggende? Generelt opskrifter med banan, som fx nemme bananpandekager med havregrynsundt bananbrød og sund banankage har de fleste på deres domæne, har jeg lagt mærke til – mig selv inklusiv, haha.

Banangranola

Banan granola – sprød granola sødet med modne bananer og er verdens nemmeste opskrift. Brug de ingredienser du har og lav en skøn banangranola.
5 fra 6 stemmer
Antal: 1 beholder
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

Noter

OBS! Kan holde sig op til to uger. 

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Mos bananerne i en stor skål. Smelt kokosolien og vend med bananerne. Bland de øvrige ingredienser i (ikke rosiner) og rør godt sammen.
  • Beklæd en bageplade med papir og vend blandingen herpå – tryk det ud.
  • Bag i ca. 15 minutter og vend granolaen et par gange undervejs. Hold øje med, at granolaen ikke brænder på i kanten.
  • Skru ned på 150° og giv det 20 minutter mere.
  • Sluk ovnen. Bræk granolaen i mindre stykke og lad den stå i ovnen i 10 minutter mere og tørre, til den er blevet sprød.
  • Vend efterfølgende rosinerne i og lad det køle af.
  • Opbevar den hjemmelavede granola i en lufttæt beholder/glas.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer

Opskrift på lækker hjemmelavet banan granola

Granolaen her er sødet udelukkende med banan, og er nok verdens nemmeste. Den smager ikke gennemtrængende af banan, men smagen er der. Jeg har altid en granola stående, fordi jeg ikke gider købe den færdiglavet – på den måde kan jeg også selv justerer indholdet.

Sprød sukkerfri granola med banan

Bananen har en dejlig sødme som kan udnyttes og anvendes i stedet for sukkeret. Jeg har selv altid bananer liggende, for jeg er ret glad for bananer i både en grøntsagssmoothie og til at lave en granola.

Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer
Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments