Kefir yoghurt med jordbærkompot

Kefir yoghurt med jordbærkompot

Kefir yoghurt er dagens helt i skysovs! Ej, det er nok ikke ligefrem det mest fancy udtryk jeg kunne bruge.. men altså, det er bare sådan det er – dagens helt, og for mit vedkommende ugens! Hamrende lækkert, velsmagende og super nærende – altså yoghurten, fordi den korte af den lange forklaring er blot, at du får en masse gode probiotiske bakterier ud af det. Det er fantastisk for vores fordøjelse og tarmflora.

Kefir yoghurt med jordbærkompot

Kefir yoghurt

Kefir yoghurt er fantastisk, sundt og super lækkert. Det smager himmelsk til både morgenmad eller som en snack med jorbærkompot og mysli ovenpå.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 Personer
Forberedelse1 day
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

Kefir yoghurt

  • 600 ml sødmælk (gerne økologisk og uhomogeniseret)
  • 300 ml fløde
  • 2 spsk mælkekefirgryn

Fremgangsmåde

Kefir yoghurt

  • Hæld sødmælk i din beholder og kom kefirgryn i. Luk beholderen. OBS! Du kan sagtens kun anvende mælk, men så bliver det mere som en drik og den bliver ikke så dejlig cremet og fed i konsistensen.
    Stil beholder ved stuetemperatur på køkkenbordet og lad den syrne i 24-48 timer – desto længere tid den står med kefirgryn i, desto mere syrner den og bliver syrlig og boblende. Dette er en smagssag hvad man foretrækker.

Efter 24 timer

  • Efter 24 timer sigtes mælkeblandingen over i en ren skål. Brug gerne en (træ)ske til at få alt væden ud af grynene gennem sien.
  • Når du har siet færdigt, har du sidst kun dine kefirgryn tilbage – gem dem i et lille glas eller kom dem tilbage i samme beholder fra før, og starte forfra med en ny liter mælk. Nu har du hjemmelavet kefir yoghurt, som du kan hælde i en bøtte og stille på køl.
  • Yoghurt holder sig to-tre dage.

Yoghurt med jordbærkompot og mysli

Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

I har nok efterhånden bemærket min begejstring for fermentering og alle de gode egenskaber det har med sig i bagagen. Kefir er én af de mange muligheder i hele fermenteringsuniverset, og hvis du har lyst til at gøre dig klog på den fantastiske drik kan du læse hele min guide lige her. I selvsamme indlæg finder du desuden opskriften på hjemmelavet kefir, som altså er selve drikken og ikke yoghurten.

Har du endnu ikke fået øjnene op for kefiryoghurten kan du selvfølgelig bare bruge almindelig græsk yoghurt, skyr eller hvad du foretrækker. Uanset hvilken yoghurt du anvender, er det virkelig godt i sammenspil med jordbærkompot og hjemmelavet sprød mysli.

Kefir yoghurt opskrift

I dag vil jeg i stedet give dig opskriften på en hjemmelavet kefir yoghurt, som stadig er lavet på samme måde med de små kefirgryn. Forskellen på de to opskrifter ligger egentlig i hvilken væske du tilføjer til grynene.

Kefirdrikken er lavet på udelukkende sødmælk, hvor jeg i min yoghurt bruger fløde for at gøre den mere cremet og fed. Ligesom en god yoghurt skal være, i mine øjne.

Jordbærkompot med vanilje

De skønne jordbær er endelig i sæson – er jeg den eneste der altid glæder mig til juni og juli hvor de danske røde bær begynder at dukke op ved vejboder og supermarkeder? Jeg laver hvert år en masse forskelligt med de søde jordbær, og lige for tiden er jeg blevet glad for denne jordbærkompot med et strejf af vaniljekorn.

Det smager vidunderligt når det syrlige fra kefiryoghurten møder den søde jordbærkompot – nærmest helt dessertagtigt. Prøv det! Du vil absolut ikke fortryde det, tværtimod. Jeg mener, hvem vil ikke gerne spise noget dejligt nærende, der samtidig er sødt og næsten dessertagtigt på samme tid? Haha.

Som sagt, er du ikke til kefir kan du bruge hvilken som helst yoghurt.

Kefir yoghurt med jordbærkompot
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments