Kefir yoghurt er fantastisk, sundt og super lækkert. Det smager himmelsk til både morgenmad eller som en snack med jorbærkompot og mysli ovenpå.
5 fra 1 stemme
Servings: 2Personer
Forberedelse1 dayd
Tilberedelse15 minuttermin
Ingredients
Kefir yoghurt
600mlsødmælk(gerne økologisk og uhomogeniseret)
300mlfløde
2spskmælkekefirgryn
Fremgangsmåde
Kefir yoghurt
Hæld sødmælk i din beholder og kom kefirgryn i. Luk beholderen. OBS! Du kan sagtens kun anvende mælk, men så bliver det mere som en drik og den bliver ikke så dejlig cremet og fed i konsistensen. Stil beholder ved stuetemperatur på køkkenbordet og lad den syrne i 24-48 timer – desto længere tid den står med kefirgryn i, desto mere syrner den og bliver syrlig og boblende. Dette er en smagssag hvad man foretrækker.
Efter 24 timer
Efter 24 timer sigtes mælkeblandingen over i en ren skål. Brug gerne en (træ)ske til at få alt væden ud af grynene gennem sien.
Når du har siet færdigt, har du sidst kun dine kefirgryn tilbage – gem dem i et lille glas eller kom dem tilbage i samme beholder fra før, og starte forfra med en ny liter mælk. Nu har du hjemmelavet kefir yoghurt, som du kan hælde i en bøtte og stille på køl.
Yoghurt holder sig to-tre dage.
Yoghurt med jordbærkompot og mysli
Kom din yoghurt i et glas og top med jordbærkompot og mysli.