Annonce

Pecan pie

Pecan pie recipe

Nødder, der karamelliseres og bages i en hjemmelavet mørdej, og toppes med en klat vaniljeis. Mh, det er lige før man kan dufte det. Pecan pie er en amerikansk tærte, som mange amerikanere spiser som dessert til Thanksgiving og til jul. Så det havde indrømmet være mere optimalt, at denne opskrift kom ud i Thanksgiving perioden, i slutningen af november, hvor jeg også lavede den. Men tiden går jo altid så stærkt, og jeg synes godt man kan argumentere for at de mørke vintermåneder på den anden side af jul også vil have godt at lidt lækkerier. Så derfor får I opskriften nu. 

Pecan pie recipe

Pecan pie – pecantærte

Her får du en skøn pecantærte med mørdejsbund og fyld af pecannødder. Pecan pie er en skøn dessert fra det amerikanske køkken. Få opskrift her.
4,25 fra 20 stemmer
Antal: 8 Personer
Forberedelse1 time 10 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt1 time 50 minutter

Ingredienser

Mørdejsbund

Pecan fyld

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Mørdejsbund

 • Smuldr koldt smør i tern, i en skål. Tilsæt flormelis, salt, vaniljesukker, hvedemel og æg, og saml dejen forholdvis hurtigt. Stil den herefter på køl i mindst to timer, gerne dagen før hvis du har tid. 
 • Tag dejen ud 5-10 minutter før, så du kan arbejde med den. Tryk den ud i en smurt tærteform eller beklæd den med bagepapir.
 • Fordel de hakkede pecannødder på mørdejsbunden.

Pecan fyld

 • Tænd ovnen på 200° varmluft.
 • Smelt smør i lille kasserolle eller mikroovn.
 • Pisk æg sammen i en skål og tilsæt hefter de øvrige ingredienser.
 • Hæld massen over grofthakket nødderne og bag tærte på 200° varmluft i ca. 8 minutter. Skru herefter ned på 180° og bag yderligere ca. 25-30 minutter.
 • Du kan tjekke om tærten er færdig, hvis du stikker en gaffel ned i massen – slipper massen gaflen, er tærten færdig.
  OBS! Hold øje på de sidste minutter, så sukkeret ikke brænder på.
 • Lad den afkøle og nyd den sprød med vaniljeis til.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Pecan tærte – en amerikansk klassiker

Pecan pie eller pecantærte er en meget velkendt dessert i det amerikanske køkken, da den har plads ved de store festmåltider. Både til Thanksgiving og i juletiden kan man finde en pecan pie på bordet hos mange amerikanere. En anden populær konkurrent er selvfølgelig græskartærten, som bestemt også er en Thanksgiving-klassiker. 

Pekannødder kommer oprindeligt fra det sydlige USA, og derfor er det også især i Sydstaterne at tærten er populær. Man mener godt nok, at pekantærten først blev opfundet, da franskmændene kom til New Orleans – og på sin vis giver det også god mening, for er der noget franskmændene er gode til, så er det dessertkøkkenet. 

Selve pekannødderne er selvfølgelig det definerende ved denne tærte, men hvis du ikke er til pekannødder, kan man også godt skifte dem ud med andre nødder, fx valnødder. Det vigtigste er egentlig sukkeret og den lækre, lækre karamellisering.  

Søde tærteopskrifter?
Søger du inspiration til andre lækre tærter i det søde køkken, så kan du se nærmere på rabarbertærte og brombærtærte.

Den perfekte dessert til Thanksgiving middagen

Nu er vi jo ikke amerikanere, men hvis man godt kan lide ideen om Thanksgiving og gerne vil have en undskyldning for at samle familien og spise lækker mad, så hører den her tærte sig bestemt til. I min opskrift består tærten af en sprød mørdejsbund, som fyldes med rigelige mængder pekannødder og herefter hældes fyldet af sammenpiskede æg, smør og sukker sammen. Og der er smagt til med bourbon vanilje naturligvis. 

Så mørdejen skal samles, fyldet skal piskes og pekannødderne skal hakkes – og voila, så er tærten faktisk klar til ovnen. Det lyder simpelt og nemt, fordi det er det. Så du må endelig ikke blive afskrækket af, at tærten er amerikansk, og du ikke har prøvet af bage den før.  

Pecan pie til thanksgiving

Pecan pie med vaniljeis til 

Når der bliver serveret dessert i USA, så er det ofte sødt med sødt på. Og ja, det fungerer altså også ret genialt for denne dessert. Kagen kan nemlig med kæmpe fordel serveres med iskold og blød vaniljeis til – det er virkelig lækkert. 

Hvis du er bange for at få sukkerchok, så bare rolig. Da jeg skulle lave denne opskrift, blev jeg inspireret af en håndfuld amerikanske opskrifter, men har skaleret mængden af sukker i selve opskriften en anelse ned. Amerikanske kager har det nemlig med at være alt for søde i forhold til, hvad vi i Danmark er vant til og synes er velsmagende. Jeg ønsker glædelig Thanksgiving eller god februar med denne lækre pecantærte! 

Pecan pie thanksgiving
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

20 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments