Blåbærsmoothie med hjemmelavet sprød granola

Blåbærsmoothie med hjemmelavet sprød granola

Blåbærsmoothie med hjemmelavet sprød granolaBlåbærsmoothie med hjemmelavet sprød granola – I var flere der efterspurgte opskriften på begge dele. Jeg har nu derfor skrevet opskriften ind til Jer. To simple opskrifter, hvor du med fordel kan forberede og derfor har morgenmad til det næste stykke tid.

BLÅBÆRSMOOTHIE

Jeg spiser som regel yoghurt, grød eller smoothies om morgenen – ja, jeg er mest til det søde køkken, fra morgenstuden af.  Jeg kan rigtig godt lide at toppe min morgenskål med en sprød granola, og den skal helst være hjemmelavet. Det sparer mig penge og unødige tilsætningsstoffer.

Blåbærsmoothie med hjemmelavet sprød granola

HJEMMELAVET GRANOLA

Min granola er ikke så sød, og indeholder heller ikke raffineret sukker – derimod honning. Du kan selvfølgelig altid selv tilsætte mere sødme, alt efter behov. Du kan også, hvis du ønsker, tilføre en smag til granolaen, f.eks. med 2 spsk. kanel eller kakaopulver. Det smager også rigtig godt! Vil du også lave dig en hjemmelavet mysli, kan du se denne opskrift: sprød mysli uden sukker. Den er ikke lavet i ovnen, men på panden. Ret simpelt.

FÅ OPSKRIFT PÅ BLÅBÆRSMOOTHIE OG GRANOLA HER:

5 fra 1 stemme
Blåbærsmoothie med hjemmelavet sprød granola
BLÅBÆRSMOOTHIE OG SPRØD GRANOLA
Forb. tid
2 min
Tilb. tid
2 min
Granola
30 min
Samlet tid
4 min
 
Antal: 1 Person
Ingredienser
Smoothie
  • 1 stk banan, gerne frossen
  • 100 g blåbær, gerne frosne
  • 1 dl edamamebønner
  • 1 tsk hampefrøskaller
  • 1 dl væske, fx mælk
Granola
  • 250 g havregryn, grovvalsede
  • 50 g græskarkerner
  • 100 g rosiner eller tørrede tranebær
  • 100 g mandler, hele
  • 50 g boghvedekerner
  • 50 g poppede quinoa (kan udelades)
  • 3 spsk kokosolie
  • 3 spsk honning
Sådan gør du
Granola
  1. Alle tørre ingredienser blandes. Smelt kokosolien over svag varme og kom honningen i til den er opløst. 

  2. Kom de tørre ingredienser i kokosolie-blandingen lidt efter lidt og massér det hele godt sammen.

  3. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel blandingen herpå. Bages i 15-20 minutter til det er lettere gyldent - vend/rør gerne hver 5. minut.


  4. Lad det køle helt af og kom den sprøde granola i en lufttæt beholder eller et patentglas.

Smoothie
  1. Kom alle ingredienserne i en blender (jeg bruger denne) og blend det hele til en cremet og jævn masse. 

  2. Hæld smoothien i en skål eller drik den med sugerør. Top med granola og kokosflager. Velbekomme.

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Blåbærsmoothie med hjemmelavet sprød granolaBlåbærsmoothie med hjemmelavet sprød granola – I var flere der efterspurgte opskriften på begge dele. Jeg har nu derfor skrevet opskriften ind til Jer. To simple opskrifter, hvor du med fordel kan forberede og derfor har morgenmad til det næste stykke tid.

BLÅBÆRSMOOTHIE

Jeg spiser som regel yoghurt, grød eller smoothies om morgenen – ja, jeg er mest til det søde køkken, fra morgenstuden af.  Jeg kan rigtig godt lide at toppe min morgenskål med en sprød granola, og den skal helst være hjemmelavet. Det sparer mig penge og unødige tilsætningsstoffer.

Blåbærsmoothie med hjemmelavet sprød granola

HJEMMELAVET GRANOLA

Min granola er ikke så sød, og indeholder heller ikke raffineret sukker – derimod honning. Du kan selvfølgelig altid selv tilsætte mere sødme, alt efter behov. Du kan også, hvis du ønsker, tilføre en smag til granolaen, f.eks. med 2 spsk. kanel eller kakaopulver. Det smager også rigtig godt! Vil du også lave dig en hjemmelavet mysli, kan du se denne opskrift: sprød mysli uden sukker. Den er ikke lavet i ovnen, men på panden. Ret simpelt.

FÅ OPSKRIFT PÅ BLÅBÆRSMOOTHIE OG GRANOLA HER:

5 fra 1 stemme
Blåbærsmoothie med hjemmelavet sprød granola
BLÅBÆRSMOOTHIE OG SPRØD GRANOLA
Forb. tid
2 min
Tilb. tid
2 min
Granola
30 min
Samlet tid
4 min
 
Antal: 1 Person
Ingredienser
Smoothie
  • 1 stk banan, gerne frossen
  • 100 g blåbær, gerne frosne
  • 1 dl edamamebønner
  • 1 tsk hampefrøskaller
  • 1 dl væske, fx mælk
Granola
  • 250 g havregryn, grovvalsede
  • 50 g græskarkerner
  • 100 g rosiner eller tørrede tranebær
  • 100 g mandler, hele
  • 50 g boghvedekerner
  • 50 g poppede quinoa (kan udelades)
  • 3 spsk kokosolie
  • 3 spsk honning
Sådan gør du
Granola
  1. Alle tørre ingredienser blandes. Smelt kokosolien over svag varme og kom honningen i til den er opløst. 

  2. Kom de tørre ingredienser i kokosolie-blandingen lidt efter lidt og massér det hele godt sammen.

  3. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel blandingen herpå. Bages i 15-20 minutter til det er lettere gyldent - vend/rør gerne hver 5. minut.


  4. Lad det køle helt af og kom den sprøde granola i en lufttæt beholder eller et patentglas.

Smoothie
  1. Kom alle ingredienserne i en blender (jeg bruger denne) og blend det hele til en cremet og jævn masse. 

  2. Hæld smoothien i en skål eller drik den med sugerør. Top med granola og kokosflager. Velbekomme.

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu