Grøntsagssmoothie med spinat og ingefær

Grøntsagssmoothies med banan og ingefær

Denne her grøntsagssmoothie med spinat er blevet en af mine yndlings sunde smoothies med grøntsager, som jeg spiser til morgenmad. Nogle gange laver jeg en greenie, som også minder lidt om denne. Andre gange laver jeg en smoothies med bær. Med andre ord: jeg veksler lidt mellem de forskellige morgenmads smoothies.

Generelt er jeg tilhænger af de her lækre smoothies med grøntsager, og det er, efter min mening, et sikkert morgenmadsforslag. Tilmed er det noget så nemt! Hvilken win-win situation – og så er tarmene jo glad for sådan en grøn smoothie med spinat.

Grøntsagssmoothie med ingefær og spinat

Grøn smoothie med spinat

Få gode vitaminer fra morgenstunden med en lækker antiinflamatorisk grøntsagssmoothie med spinat og ingefær. Få en opskrift på en sund greenie med grøntsager.
4,48 fra 23 stemmer
Antal: 1 Portion
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

 • 2 cm ingefær
 • 1 stk banan
 • 5 kugler frossen spinat
 • ¼ stk broccoli
 • ½ stk citron
 • ½ stk avocado
 • ¼ tsk vaniljepulver*
 • 1 dl mandeldrik*

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

 • Hvis du bruger økologisk ingefær, behøver du ikke skrælle den. 
 • Kom alle ingredienser i en blender og kør til du har opnået din ønsket konsistens.
 • Hæld smoothien på glas eller i skål og top med det du lyster. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på grøntsagssmoothie til morgenmad

Det lyder måske underligt at spise blendet frosne grøntsager. Sådan havde jeg det også i starten, men nu tænker jeg ikke over det længere. Men nogle måltider eller drikke skal man måske bare vænne sig til? Jeg ved det ikke, men ihvertfald ved jeg, at du ikke vil fortryde når du først har prøvet at lave min opskrift på grøntsagssmoothie.

Selv min mor er hoppet med på bølgen, og min far kan også lokkes til at spise det til morgenmad – smoothien skal bare toppes med granola eller friske bær. Men deres er ingen undtagelse, fordi det skal der også på min egen.

Granola
En skøn opskrift på knasende sprød hjemmelavet granola. Laves ved at riste müsli i ovnen med lys sirup eller honning. Tjek noter for yderligere tips.
Gå til opskrift
Hjemmelavet granola
Hjemmelavet müsli
Sprød hjemmelavet müsli, som du kan lave på under 15 minutter. Lav en sprød müsli på panden med honning, eller riste den i ovnen.
Gå til opskrift
Sukkerfri müsli - hjemmelavet og sprød

Start dagen med en grøn smoothie med grøntsager

Jeg elsker selv at starte min dag med en såkaldt en grøntsagssmoothie eller greenie*, som det også bliver kaldt. Kært barn har mange navne, som man siger. Men specielt elsker jeg at spise min smoothies i skål, fordi så kan jeg pynte med lige det jeg lyster. 

Jeg varierer altid mine smoothies med forskellige grøntsager og frugt. Men en ingrediens, som næsten altid er sikker ingrediens i mine greenies opskrifter, er avocado. Avocado tilføre nemlig sådan en grøntsagssmoothie den skønneste cremede konsistens. Derudover indeholder den cremede frugt og en del sundt fedt, som blandt andet er med til at holde blodsukkeret stabilt. Derfor er sådan en grøn sag også god at nuppe som mellemmåltid eller som morgenmad på farten.

*Hvad er/betyder en greenie?
Greenie er en grøn smoothie – en smoothie som indeholder grøntsager.

Grøntsagssmoothie med spinat

Grøntsagssmoothie med spinat

Det er nemt og hurtigt at lave en smoothie, fordi alle ingredienser blot skal blendes. Opskriften på denne lækre smoothie er forholdvis tyk i konsistensen, men det kan du altid selv ændre på, ved at justerer på væskeindholdet. Du skal blot tilsætte mere mælk eller anden væske – det kunne også blot være vand, som du fortynder med. Easy-peasy og du får grøntsager ind fra morgenstunden – tilmed på en nem måde.

Blåbærsmoothie
Blåbærsmoothie med hjemmelavet sprød granola er en dejlig frisk drik, som du kan spise til morgenmad eller til mellemmåltid. Smager herligt!
Gå til opskrift
Blåbærsmoothie med hjemmelavet sprød granola
Avocado smoothie
Lækker og forfriskende avocado smoothie med spinat, banan og mango. Få en nem opskrift her, hvor alle ingredienser blot skal blendes og hældes på glas. 
Gå til opskrift
avocado smoothie opskrift

Tilsæt ingefær for ekstra sundhed

Ingefær er super sundt og bidrager med dens antiinflammatorisk evne noget helt særligt. Det er ikke sikkert, at man er til ingefær, og det kan blot udelades – man skal nemlig være til det. Men det giver altså et pift til den dejlige grønne smoothie, så prøv det endelig af en gang eller to.

Grøntsagssmoothie med ingefær og spinat
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments