Annonce

Bulgursalat med abrikoser, mandler og mynte

Bulgursalat med abrikoser

Her kommer en nem, lækker og mættende bulgursalat med abrikos, persille, mynte og knasende mandler der er vendt med masser af citronsaft samt olivenolie. Det er en skøn og simpel salat, som er perfekt som tilbehør til lyst kød som kylling, lam eller svinekød. Salaten går generelt bare godt til mange retter.

Salaten er også god til et vegetarisk måltid med falafler, som danner rammen for et dejligt vegetarisk måltid. Uanset hvad du går med af tilbehør til bulgursalaten, så håber jeg du vil synes om opskriften. Du kan selvfølgelig også spise salaten som måltidssalat, fordi den mætter dejligt.

Mættende salat med bulgur og abrikoser

Salaten er som sagt perfekt som en måltidssalat, men også virkelig skøn som tilbehør til andet. Og om ikke andet, er den skøn i madpakken. Men sammen med andre mellemøstlige retter, med fx hummus, dips og brød kan du hurtigt skabe et velsmagende vegetarisk måltid. En langtidsstegt lammekølle i ovnen er også formidabel med salaten.

Opskriften på denne salat med bulgur og abrikos rækker til to personer, men du kan med fordel fordoble portionen, hvis du vil have lidt ekstra. Det er også en salat som kun har godt af at stå et par timer før den skal spises, så du kan lave den i god tid.

Opskrift på bulgursalat med abrikoser, mandler og mynte

En virkelig lækker salat med bulgur og abrikoser smager utrolig dejligt. De små stykker af abrikos giver en dejlig tekstur og sødme – generelt er det lækkert at bruge tørrede frugter i salater. Det er desuden meget brugt i det mellemøstlige køkken, nærmere Marokko. Så salaten her er lidt en marokkansk inspireret salat.

Derudover er der fintsnittet mynte, bredbladet persille og hakkede mandler i salaten. Vigtigt med masser af krydderurter, da salaten har så få ingredienser. Det hele er vendt i en simpel dressing der består af olie og masser af citronsaft.

nem opskrift på bulgursalat med abrikoser

Bulgursalat med abrikoser, mandler og mynte

Her kommer en nem og mættende bulgursalat med abrikoser, persille, mynte og mandler. Salaten mætter godt og er marrokansk-inspireret.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Kogte bulgur

Desuden

  • 30 g mandler*
  • 80 g tørrede abrikoser
  • ½ bundt frisk mynte
  • ½ bundt bredbladet persille
  • 1 stk citron
  • 30 g olivenolie* (2 spsk)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kog 175 g vand og kom bulgur i en skål. Kom det kogende vand over bulguren, tilsæt salt og olivenolie. Lad det trække ca. 15 minutter med staniol over sig. Du kan også lægge en tallerken over skålen.
  • Hak mandler, abrikoser og urterne groft.
  • Vend bulgur med mandler, abrikoser, urter, masser af citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Anret på et fad og top evt. med lidt ekstra hakkede mandler og urter efter behov.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tips til bulgursalat med abrikoser og mandler

  • Kog bulguren som anvist i opskriften – det giver det bedste resultat.
  • Hvis du savner et salt element til retten kan du komme saltmandler i salaten, i stedet for almindelige mandler.
  • Det er også lækkert med lidt feta i salaten.
  • Lav dobbelt portion og tag resterne af din bulgursalat med abrikoser med i madpakken. Salaten kan desuden holde sig et par dage i køleskabet.
nem opskrift på bulgursalat med abrikoser
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments