Annonce

Amerikanske blåbærpandekager

blåbær pandekager til brunch

Jeg lavede for et par uger siden disse lækre buttede blåbærpandekager til morgenmad i sommerhuset, en søndag morgen/formiddag. Sådan ægte søndag på en søndag, og så synes jeg bare det er lækkert med sådan en portion til morgenmad. Det er bare lækkert at spise pandekager til morgenmad.

Opskriften på de tykke små pandekager er ret lige til, så hvis du sætter en lille halv time af til at lave de små buttede amerikansk-inspireret blåbærpandekager – ja, så har du altså verdens skønneste morgenmadsservering. Anret dem som en fin stak og spis dem som de er, eller servér dem med ekstra friske blåbær, sirup eller flormelis. 

blåbærpandekager opskrift

Blåbærpandekager

Skønne blåbærpandekager – nemme fluffy og svampede pandekager til brunch og morgenmad. Servér dem med sirup og friske bær.
4,67 fra 3 stemmer
Antal: 12 Pandekager
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Bland hvedemel, sukker, bagepulver, kardemomme, vaniljesukker og salt i en skål.
  • Del æg op i blomme og hvider.
  • Smelt smør.
  • Rør ricotta, mælk, revet citronskal, æggeblommer og smeltet (lettere afkølet) smør jævnt sammen.
  • Tilsæt melblandingen og rør alle klumper ud.
  • Pisk æggehviderne helt stive og vend dem i dejen.
  • Tilsæt blåbær og vend dem med rundt – forsigtigt, så de ikke ødelægges. Vær opmærksom på at hvis du bruger frosne blåbær vil de smatte ud og gøre pandekagerne mere lilla.
  • Steg pandekagerne i smør på en middelvarm pande. Brug evt. en rund metaludstikker til at stege pandekagedejen i, så de får den flotte form. Jeg bruger ca. 2 spsk dej pr. pandekage.
  • Steg dem gyldne og servér med friske blåbær, flormelis eller sirup.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Buttede og fluffy amerikanske blåbærpandekager 

Selve dejen er supernem at lave og når den tilberedes på panden, opstår der noget så magisk som små fluffy, buttede og svampede blåbærpandekager der kan laves med friske eller frosne blåbær. 

Hemmelighed bag opskriften på de fluffy pandekager med blåbær er, at æggehviderne deles fra blommen og piskes luftig inden de røres sammen med de øvrige ingredienser. Det gør nemlig at pandekagerne bliver fluffy og lette i konsistensen. 

Dejen også tykkere end man kender den fra klassisk pandekagedej. Det er sådan dejen skal være, og det gør det meget nemmere at stege den på panden, da dejen ikke ”løber” nogle steder. 

Amerikanske blåbærpandekager

blåbærpandekager opskrift

Opskrift på pandekager med blåbær og ricotta

Selvom ingredienslisten kan virke lang, må du ikke give op! Opskriften er nemlig virkelig nem at gå til. Alle de tørre ingredienser skal nemlig blot røres sammen i én skål, og de våde skal røres sammen i en anden skål – lige med undtagelse af æggene, da de skal deles op. Æggehviderne skal nemlig piskes stive og vendes i dejen til sidst. Det gør pandekagerne fluffy og lækre. 

Ricotta giver ikke en intens smag til pandekagerne, men de får en lækker svampet konsistens som er helt vidunderlig. Og så er blåbær og ricotta bare et godt match – specielt med citronskallen, der også er i dejen. Jeg bruger friske blåbær, men frosne kan også bruges. Bærerne skal vendes forsigtigt i dejen, ellers får du en blå-lilla pandekagedej. 

Sådan steger de du tykke små blåbær pandekager

Pandekagedejen er tyk i konsistensen og steges på en middelvarm pande i smør – jeg bruger et par spiseskeer dej pr. blåbær pandekage . Mellem hver stegning kan du toppe med lidt friske, inden du vender dem. Når der er bobler i overfladen og undersiden er ved at være lysebrun, vendes de. Stable en stak med 12 pandekager og nyd dem med sirup! 

TIP: Når du steger pandekagerne, er det et godt tip at bruge en rund metaludstikker. Den placeres blot på den opvarmede pande, hvor et par spiseskeer af pandekagedejen tilsættes – på den måde holdes den flotte runde facon og de bliver ens i udtrykket. 

blåbærpandekager

De bedste brunchpandekager med blåbær

Alle elsker brunch, har jeg ret? Jeg tror i hvert fald de fleste kan finde bare én eller flere serveringer fra et brunchbord, som man kan spise med på. Det er her dagens opskrift kommer ind i billedet, fordi sådan en stak pandekager med blåbær, overhældt med sirup, er helt perfekt som en del af en større- eller mindre brunch til fx fødselsdag eller bare på en søndag. 

Er du vild med pandekager, så prøv også sunde bananpandekager, æblepandekager eller amerikanske pandekager med brombær.

pandekager med blåbær
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments