Pasta med røget laks og dildpesto

Pasta med røget laks og dildpesto

Pasta med røget laks og dildpesto er så lækkert!. “Dild og laks har altid været kærester”, sagde min kæreste den anden dag, og dét vil jeg give ham ret i. Denne opskrift på spaghetti pasta med skiver af koldrøget laks og dildpesto er bare en utrolig lækker kombination, og jeg synes faktisk selv at den er blevet virkelig god! Jeg spiste den til aftensmad, men jeg havde til frokosten næste dag også. Dildpestoen kan du lave samtidig med, at pastaen koger og derfor kan du servere denne skønne pastaret med laks og pesto på ingen tid. 

Pasta med røget laks og dildpesto

Pasta med røget laks og pesto

Denne kombination af pasta med røget laks og dildpesto er en skøn og enkel hverdags pastaret.
5 fra 4 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Pasta

 • 300 g spaghetti
 • 200 g røget laks
 • 40 g mandler*

Dildpesto

 • 1 bundt dild
 • ½ bundt persille
 • ½ bundt purløg
 • 40 g mandler*
 • 50 g Parmesan
 • 90 g olivenolie*
 • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

 • Kog spaghettien efter pakkens anvisning. Lav imens pesto.

Dildpesto

 • Bland alle ingredienserne sammen i en blender.
 • Smag til med salt, peber samt citronsaft.

Pasta med laks

 • Find en pande frem og steg laksen herpå et par minutter, til den har taget farve. 
 • Vend dildpesto med spaghetti og laks. 
 • Top med grofthakket mandler.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

En lækker aftensmad med koldrøget laks og pasta

Det vigtigste element, i denne pasta med røget laks og pesto, er i mine øjne dildpestoen. Den er heldigvis nem at lave og smager skønt. Aftensmaden fuldendes med de knasende mandler. 

Denne opskrift har alle elementer for den perfekte smagsoplevelse. Kombinationen af koldrøget laks og dildpesto giver kant og fedme samt cremethed. Pastaen giver fylde og mandlerne giver noget knasende og mættende. Og top med citronsaft for syrlighed. Haps!

Opskriften på denne pastaret med koldrøget laks passer til 4 personer, men er I 2 så er der jo nok til frokost – og det er altså bare lækkert at få en portion lækker pasta med røget laks og dildpesto dagen efter! 

Pasta med røget laks og dildpesto

Opskrift på pasta med røget laks og pesto

Retten tager under 20 minutter at bikse sammen. Jeg elsker når mad er simpelt, men samtidig er velsmagende og sundt i en travl hverdag. Pastaen skal blot koges, den koldrøgede laks steges og urterne blendes til en lækker pesto. Nemmere bliver det vist ikke! 

Til sidst er der toppet med hakkede mandler, som tilføjer lidt sprødt til den ellers cremede pasta. Måske du tænker, at det lyder lidt underligt at stege koldrøget laks – men prøv det! Det ér virkelig godt! Hvis du har lyst til at afprøve med andre pestoer, vil jeg lige tippe dig om min ramsløgspesto, som virkelig er lækker – den vil også fungere rigtig godt i denne pastaret også. 

Denne nemme aftensmad med spaghetti og laks kan også laves med frisk pasta. Det vil tage dig endnu kortere tid at lave retten med frisk pasta. Så hvis du ville have endnu hurtigere aftensmad med laks, så laver du det jo bare med frisk pasta. Du kan jo eventuelt lave din egen pasta! Se også endnu flere opskrifter på aftensmad med laks her.

Men ellers synes jeg synes spaghetti egner sig perfekt, hvis du bruger tørrede pasta – andre pastaforme kan naturligvis også bruges.  

Nem pastaret med røget laks til aftensmad

Retten her er blevet en af mine yndlings kombinationer. Normalt synes jeg ikke altid laks er så lækkert varmt, men her fungere det bare virkelig godt! Denne sunde lakse pastaret med dildpesto er nemlig dejlig enkel, men samtidig fyldt med smag fra den dejlige dildpesto. En dejlig nem pastaret, som jeg er sikker på selv børnene vil elske. 

Du kan altid tilføje lidt tomater, porrer eller spinat til retten, for at få mere grønt. 

Læs også: Hvis du elsker retter med med laks, kan du se nærmere på min opskrift på tærte med laks. Den er super god, og mætter dejligt! Disse vafler med spinat er også gode med røget laks på toppen.

Pasta med røget laks

Brug frisk pasta eller tør pasta til din røget laks

En anden opskrift på en lakse pastaret, hvor der er brugt frisk pasta er denne, som desuden er med spinat og en lækker cremet flødesovs. Opskriften er, ligesom denne, også lavet på ingen tid. Så du kan sagtens skifte spaghetti pasta ud med hjemmelavet frisk pasta til den lækre stegte koldrøget laks og den friske dildpesto. Og så er en omgang frisk pasta med røget laks jo både hammer sundt og smager herligt! 

Inspiration til flere gode pasta retter: Prøv min nemme pasta pesto – en frisk pasta med grøn “pesto sauce”.

Pasta med laks og pesto
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments