Annonce

Selleri carpaccio med tahindressing

Opskrift på carpaccio af selleri

Carpaccio er helt vildt lækkert, og det kan faktisk også serveres som en vegetarisk anretning. Her får du en skøn opskrift på selleri carpaccio med dressing lavet af tahin. Ud over at være smuk i sit udtryk, er denne ret også særdeles egnet som tilbehør eller som en vegetarisk forret.

Selleri carpaccio med tahindressing

Den klassiske carpaccio som vi kender den er med helt tyndt skåret kød, men ligesom at man kan lave selleri-bøffer kan man altså også bruge den skønne selleri til at lave selleri carpaccio.

I min opskrift på selleri carpaccio har jeg valgt at pynte med saltede peanuts, sorte sesamfrø og bronzefennikel. Ud over at se flot ud, giver det også retten flere smagsnuancer. Prøv den!

Sellericarpaccio

Opskrift på carpaccio af knoldselleri

Denne carpaccio opskrift lavet af knoldselleri er egentlig super simpelt. Dog kræver det en afbagning før der kan skæres tynde skiver af knoldsellerien. Det giver dog samtidig en masse mulighed for at forberede både tahindressingen og eventuelt andre retter, hvis anretningen skal serves som forret til et gæstemåltid.

Opskrift på carpaccio af selleri

Sellericarpaccio med tahindressing

Lækker anretning, der kan bruges til forret eller som en del af aftensmaden – enten til hverdag, weekend eller gæster.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse1 time 15 minutter
I alt1 time 20 minutter

Ingredienser

  • 1 stk knoldselleri

Tahindressing

Desuden

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 185 grader, varmluft.
  • Pak selleri ind i sølvfolie og kom det i ovnen. Lad det bage i ca. 75 minutter. Stik en nål igennem og hvis det ikke er for svært at stikke igennem er sellerien færdig. Lad selleri køle af og skær den herefter tynde skiver.
  • Bland tahin, spidskommen, vand og citron saft og rør det hele godt sammen.
  • Kom selleriskiverne på en tallerken og kom dressing, nødder og sort sesam på og top med bronzefennikel.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Jeg synes selv virkelig godt om denne lette forret, og derfor har jeg nogle forskellige variationer af den nu. På Marialottes.dk finder du 3 forskellige varianter af carpaccio, denne hvide med knoldseller, en rød klassisk lavet med oksekød og en smuk lilla lavet med rødbeder.

Inspiration til flere lækre carpaccio-anretninger:
Prøv denne farverige rødebede carpaccio, avocado carpaccio med urter, parmesan og mandler eller en klassisk carpaccio af oksekød.

Sellericarpaccio med tahin
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments