Avocado carpaccio med urter, parmesan og mandler

avocado carpaccio til forret

Se bare hvor smuk denne avocado carpaccio med fine tynde skiver af avocado, toppet med finthakket purløg, hakkede saltmandler, en god olivenolie og Parmesanflager er. Det er vigtigt at vælge en avocado der er moden, men stadig fast i konsistens, så den holder strukturen og er nem at arbejde med.

Du kan bruge avocado carpaccioen som en vegetarisk forret eller som tilbehør til andre simple retter.

Avocado carpaccio som vegetarisk forret

Avocado carpaccio med urter, parmesan og mandler serverede min kæreste og jeg for første gang til nogle af vores venner, da de kom til middag. Vi servede den som en vegetarisk forret, sammen med lidt nybagt surdejsbrød. Det er en virkelig god og simpel servering, som både smager dejligt, er smuk for øjet og noget de fleste kan lide. Vil du have mere inspiration til vegetariske forretter, så kan du se dem alle her.

opskrift på avocado carpaccio

Inspiration til flere avocado opskrifter: Laksetatar med avocado og avocadosalat.

Opskrift på cremet carpaccio med avocado og mandler

Du kan lave dine egne saltmandler rigtig nemt, eller du kan købe dem i velassorterede supermarkeder. De er vildt lækre, sprøde og giver er dejligt knasende element, til den fede cremede avocado.

Du skal blot skære avocadoen i tynde skiver, og lægge dem fint på en tallerken. Herefter topper du med de øvrige ingredienser og så er du klar til at serverer.

opskrift på avocado carpaccio

Avocado carpaccio

Se bare hvor smuk denne avocado carpaccio med fine tynde skiver af avocado, toppet med finthakket purløg, hakkede saltmandler, en god olivenolie og Parmesanflager er. Det er vigtigt at vælge en avocado der er moden, men stadig fast i konsistens, så den holder strukturen og er nem at arbejde med. 
4,58 fra 7 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 0,5 bundt purløg
  • 0,5 bundt dild
  • 90 g olivenolie*
  • 2 stk avocadoer
  • 1 stk citron
  • 20 g saltmandler
  • 20 g Parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Hak dild og purløg fint og, vend det sammen med olivenolien.
  • Tag skrællen af avocadoen og skær tynde skiver, som fordeles på tallerkenen (der vil blive lidt avocado tilovers, brug dette til en guacamole, avocadodressing eller lignende).
  • Riv citronskal over avocadolamellerne og pres ligeledes citronsaft ud over.
  • Hak mandlerne groft og fordel disse over retten. Ligesom urteolien kommes over.
  • Top med flager af parmesan og krydr med salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Inspiration til anderledes carpaccio

Avocado carpaccio er en nyfortolkning af den klassiske carpaccio, som de fleste af os kender fra okse carpaccioen. Jeg kan godt lide at lege lidt med de klassiske retter, og gøre dem spændende på nye måder. Det har jeg også gjort med denne rødbede carpaccio og selleri carpaccio.

avocado carpaccio
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments