Annonce

Perlebygotto med asparges og gulerødder

Perlebyg risotto med asparges og gulerødder

Perlebygotto med asparges og gulerødder var dagens menu den anden aften. Jeg havde en pose med perlebyg liggende og lidt kedelige grøntsager i køleskabet og en slat hvidvin fra aftenen før. Det eneste jeg skulle var parmesanost og persille, helt perfekt.

Hvis du er mere til risotto med asparges, er det også en mulighed. Man kan simpelthen aldrig få nok af de cremede risottoer her, kan man vel?

Perlebygotto med asparges og gulerødder

Perlebygotto med asparges

Perlebygotto med asparges og gulerødder – cremet og simpel. Jeg elsker risotto, og du kan bruge alle de grøntsager du elsker.
4 fra 4 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

Perlebygotto med asparges

  • 1 stk løg
  • 4 stk gulerødder
  • 6 stk grønne asparges
  • 15 g olivenolie*
  • 400 g perlebyg
  • 100 ml hvidvin
  • 1000 ml grøntsagsboullion*
  • 75 g Parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • ½ bundt bredbladet persille
  • 50 g Parmesan

Fremgangsmåde

  • Pil løg, og hak det fint. Skræl gulerødder og hak dem i små tern. Det samme med asparges.
  • Steg løg og gulerødder i lidt olie på en sauterepande, uden at de tager farve.
  • Tilsæt perlebyg og hvidvin. Rør godt, til hvidvinsdampen er forsvundet.
  • Tilsæt boullion og kog op under omrøring, til perlebyg er lettere møre og væsken er kogt ind. Tilsæt evt. mere vand, hvis nødvendigt. Når perlebyg er lige ved at være færdigkogte, tilsættes asparges.
  • Tilsæt parmesan og rør rundt. Smag til med salt og evt. peper. Servér og pynt af med friske urter og ekstra parmesan.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Perlebyg risotto med asparges og gulerødder

Læs også: Alt efter hvilke grøntsager du har liggende, kan du bruge de fleste. Jeg kan virkelig anbefale min svamperisotto eller tomatrisotto.

Opskrift på perlebygotto med asparges og gulerødder

Jeg elsker at spise risotto til aftensmad, men som noget andet ville jeg prøve med perlebyg, for at tilføre retten lidt fuldkorn – du kan selvfølgelig stadig lave retten med de velkendte risottoris.

Hvis du ønsker lidt mere bid og smag kan du komme en pakke bacon eller chorizo i. Det smager også virkelig godt! Du kan med fordel også tilføre fløde eller lign. Det er jeg bare ikke selv så meget til. Jeg kan nemlig bedst lide den, når den er mere hen ad en “ris-ret”, fremfor fuldfed.

Perlebyg risotto med asparges og gulerødder
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments