Perlebygotto med asparges og gulerødder

Perlebygotto med asparges og gulerødder

Perlebyg risotto med asparges og gulerødderPerlebygotto med asparges og gulerødder var dagens menu den anden aften. Jeg havde en pose med perlebyg liggende og lidt kedelige grøntsager i køleskabet og en slat hvidvin fra aftenen før. Det eneste jeg skulle var parmesanost og persille, helt perfekt. Hvis du er mere til risotto, kan du prøve en med svampe lige her.

PERLEBYGOTTO MED ASPARGES

Jeg elsker at spise risotto til aftensmad, men som noget andet ville jeg prøve med perlebyg, for at tilføre retten lidt fuldkorn – du kan selvfølgelig stadig lave retten med de velkendte risottoris.

Alt efter hvilke grøntsager du har liggende, kan du bruge de fleste. Hvis du ønsker lidt mere bid og smag kan du komme en pakke bacon eller chorizo i. Det smager også virkelig godt! Du kan med fordel også tilføre fløde eller lign. Det er jeg bare ikke selv så meget til. Jeg kan nemlig bedst lide den, når den er mere hen ad en “ris-ret”, fremfor fuldfed.

Perlebyg risotto med asparges og gulerødder

FÅ OPSKRIFTEN PÅ PERLEBYGOTTO MED ASPARGES HER:

5 fra 1 stemme
Perlebygotto med asparges og gulerødder
PERLEBYGOTTO MED ASPARGES
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
55 min
 
Ret: Aftensmad
Antal: 4 Personer
Ingredienser
  • 400 g perlebyg, skyllet
  • 1 stk løg
  • 1 L grøntsagsbouillon
  • 250 g asparges, friske
  • 200 g gulerødder
  • 75 g parmesan, revet + ekstra til toppen
  • 1 god håndfuld friske krydderurter, evt. bredbladet persille eller salvie
  • 1 dl hvidvin
Sådan gør du
  1. Pil løg, og hak det fint. Skræl gulerødder og hak dem i små tern. Det samme med asparges.

  2. Steg løg og gulerødder i lidt olie på en sauterepande, uden at de tager farve.

  3. Tilsæt perlebyg og hvidvin. Rør godt, til hvidvinsdampen er forsvundet. Tilsæt boullion og kog op under omrøring, til perlebyg er lettere møre og væsken er kogt ind. Tilsæt evt. mere vand, hvis nødvendigt.

  4. Tilsæt parmesan og rør rundt. Smag til med salt og evt. peper. Servér og pynt af med friske urter parmesan.

  5.  Velbekomme.

Perlebyg risotto med asparges og gulerødder

Perlebyg risotto med asparges og gulerødder

 

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Perlebyg risotto med asparges og gulerødderPerlebygotto med asparges og gulerødder var dagens menu den anden aften. Jeg havde en pose med perlebyg liggende og lidt kedelige grøntsager i køleskabet og en slat hvidvin fra aftenen før. Det eneste jeg skulle var parmesanost og persille, helt perfekt. Hvis du er mere til risotto, kan du prøve en med svampe lige her.

PERLEBYGOTTO MED ASPARGES

Jeg elsker at spise risotto til aftensmad, men som noget andet ville jeg prøve med perlebyg, for at tilføre retten lidt fuldkorn – du kan selvfølgelig stadig lave retten med de velkendte risottoris.

Alt efter hvilke grøntsager du har liggende, kan du bruge de fleste. Hvis du ønsker lidt mere bid og smag kan du komme en pakke bacon eller chorizo i. Det smager også virkelig godt! Du kan med fordel også tilføre fløde eller lign. Det er jeg bare ikke selv så meget til. Jeg kan nemlig bedst lide den, når den er mere hen ad en “ris-ret”, fremfor fuldfed.

Perlebyg risotto med asparges og gulerødder

FÅ OPSKRIFTEN PÅ PERLEBYGOTTO MED ASPARGES HER:

5 fra 1 stemme
Perlebygotto med asparges og gulerødder
PERLEBYGOTTO MED ASPARGES
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
55 min
 
Ret: Aftensmad
Antal: 4 Personer
Ingredienser
  • 400 g perlebyg, skyllet
  • 1 stk løg
  • 1 L grøntsagsbouillon
  • 250 g asparges, friske
  • 200 g gulerødder
  • 75 g parmesan, revet + ekstra til toppen
  • 1 god håndfuld friske krydderurter, evt. bredbladet persille eller salvie
  • 1 dl hvidvin
Sådan gør du
  1. Pil løg, og hak det fint. Skræl gulerødder og hak dem i små tern. Det samme med asparges.

  2. Steg løg og gulerødder i lidt olie på en sauterepande, uden at de tager farve.

  3. Tilsæt perlebyg og hvidvin. Rør godt, til hvidvinsdampen er forsvundet. Tilsæt boullion og kog op under omrøring, til perlebyg er lettere møre og væsken er kogt ind. Tilsæt evt. mere vand, hvis nødvendigt.

  4. Tilsæt parmesan og rør rundt. Smag til med salt og evt. peper. Servér og pynt af med friske urter parmesan.

  5.  Velbekomme.

Perlebyg risotto med asparges og gulerødder

Perlebyg risotto med asparges og gulerødder

 

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu