Annonce

Karrysild

bedste opskrift på Karrysild

Endnu en klassiker til det danske frokostbord sammen med andet godt og hjemmelavet pålæg til rugbrød. Så mangler vi bare snapsen! Fordi snaps og sild har bare altid været kærester. Hjemmelavet karrysild er sundt og super lækkert. Det tager desuden ingen tid at lave, for på kun 10 minutter kan du have verdens bedste karrysild klar til frokost eller hvad du nu vil bruge den til. Der er desuden nok til 4 personer, eller til dig som bare elsker karrysild, ligesom mig.

Karrysild er undervurderet! Jeg elsker det. Gerne med et smilende æg på toppen også. Uhhhhmmm!! Sild er pisse sundt! Spis det. Og hvis du ikke kan lide det alene, så kamuflere det i nok af den lækre marinade med karry! Det er godt hele året rundt i princippet. Og du har sikkert stødt på karrysild før. God til højtider, som fx påske eller julefrokost. 

Karrysild med æble

Opskrift på hjemmelavet karrysild

De hjemmelavede karrysild opskrifter er bare bedst, om de så stegte sild, marinerede sild eller karrysild. I denne opskrift finder du skønne ingredienser såsom mayonnaise, asier og æbler. For karrysild med æbler er altså så skønt. Ligesom i boller i karry, hvor der også er æbler i karrysovsen, er der det også i denne skønne sunde karrysild. Og hvorfor skriver jeg sunde, fordi sild er mega sundt!

Det er måske fristende at købe et færdigblandet glas i dit lokale supermarked, men når du først har prøvet at lave hjemmelavet karrysild, så vil du formentlig ikke se efter det færdigtblandede glas igen. Det er nemlig super nemt! Sild skæres i stykker, i en skål røres dressingen, hvortil skårne asier og revet æble tilsættes, slutteligt vendes sildestykkerne i – velbekomme! 

Opskriften på hjemmelavet karrysalat til sild får du her:

Karrysild

Karrysild

Hjemmelavet karrysild med æbler er nemt at lave og smager super godt. Her får du verdens bedste karrysild opskrift. 
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 200 g hvide sild
  • 50 g mayonnaise
  • 30 g creme fraiche 18 %
  • 2 tsk karry*
  • 50 g asier
  • 1 stk æble
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 stk citron
  • 0,5 bundt purløg

Noter

TIP: Hvis du ikke bryder dig om at spise sild, kan du bruge karrysalaten uden. Du kan også serverer de to ting sammen, således man selv kan sammensætte og justerer mængden af sild og karrysalat. 

Fremgangsmåde

  • Skær sildene i mindre stykker og sørg for at der ikke er noget væske på dem.
  • Rør mayonnaise, creme fraiche samt karrypulver sammen og smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Skær asierne i små tern. Riv æblet på et rivejern og pres det for væske. Kom begge dele i dressingen.
  • Vend det hele sammen med silden og anret med finthakket purløg.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Den bedste karrysild med æbler

Jeg elsker når man blander karry og æbler. Det smager så godt. Dressingen er lavet med æbler, karry og asier. Det er vildt hvordan man ved så få ingredienser kan få så dejlig en smag. Karry giver kryddersild og æblet giver sødme til, mens asierne giver noget saltet syrlighed der er fantastisk i denne hjemmelavede karrysild. 

Hvis du er glad for kombination af karrysild med æg, kan du lave en klassisk æggesalat hvor du så bare vender sild i eller lægger silden på en skive hjemmebagt rugbrød og topper med æggesalaten. Du kunne også servere karrysild til påskefrokost! Jeg har faktisk oprettet en hel side fyldt med Idéer til påskefrokost retter, som du kunne tage et kig på, hvis du leder efter påskeretter.

hjemmelavet Karrysild til frokost

Karrysild opskrift

Karrysalat til sild 

Denne opskrift på hjemmelavet karrysild med æbler er super lækker og nem at lave. Den smager faktisk så godt, at den også kan stå alene til æg. Du kan udelade og vende sild med rundt i karrysalaten, hvis nogle skulle være mindre glade for sild men stadig karrysalat til fx æg. Det er også kanon lækkert og super sundt. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments