Fragilite med nougatcreme

Fragilite med moccacreme-2

Fragilite er en fantastisk lækker kage. Den er sprød, luftig, cremet og fuld af smag på samme tid. Kagen er perfekt at servere til en kop kaffe for dine gæster, som helt sikkert vil blive imponeret!

Denne opskrift på fragilite er en nem opskrift, der består af to trin – bunde og moccacreme. Kagen byder således på luftige bunde, der laves på hasselnødder, og en mokkacreme, der smager af nougat og kaffe. De sprøde bunde og den bløde creme komplementerer hinanden på både smag og konsistens, så er du bare lidt glad for hasselnødder og kaffe, vil du ELSKE fragilite. 

Hvad er fragilité?

Fragilité lyder så fint og fransk, men faktisk er kagen pæredansk! Kagen har sit navn efter det franske ord for skrøbelig – fragile. Fragilite bunde er nemlig ganske skrøbelige og kan let smuldre. Selvom man skal være en anelse forsigtig, når kagen samles, så er det en skøn fornemmelse, at bundene smuldrer i munden, mens mocca cremen smelter … Mums! 

Verdens bedste nødde fragilite kage med nougatcreme

Hemmeligheden bag en lækker fragilité er i virkeligheden kombien af de sprøde bunde og moccacreme. Når de skrøbelige bunde lægges i lag med mokkacreme med nougat og kaffe bliver bundene nemlig chewy og det er SÅ tilfredsstillende. Sørg derfor for at give kagen tid til at sætte sig. 

Cremen kan også laves med fx mørk eller hvid chokolade evt. i stedet for nougat – den kan varieres som du har lyst.

Så længe der er tale om en mokkacreme, så er fragilite en skøn dessert til kaffen.

Prøv også min rugbrødslagkage med kaffeganache eller mine kaffe cookies til kaffen. For mere inspiration til den søde tand hvor kaffe indgår, kan jeg også anbefale den bedste tiramisu dessert!

Fragilite med nougatcreme

nødde fragilité kage

Opskrift på fragilite med moccacreme og nougat

På trods af det franskklingende navn behøver man bestemt ikke være udlært konditor med speciale i croissanter for at kunne lave en kage som fragilite. Det er faktisk en super nem opskrift!

Smagen af mocca er vidunderlig, og det er også en virkelig flot kage. Som et sidste touch drysser jeg med flormelis – det giver en flot finish. Du kan også pynte med chokoladesnirkler. 

Jeg serverer kagen i firkanter. Enten 6 store eller 12 små. Skærer du dem små, kan de serveres som petit four – et ægte fransk koncept, hvor desserten lige passer til en mundfuld. 

Se opskriften på hjemmelavet fragilité her:

Fragilite opskrifter

Fragilite med nougatcreme

Fragilite med moccacreme der indeholder nougat og kaffe smager vidunderligt og er en perfekt dessert eller sødt til kaffe.
4,56 fra 9 stemmer
Antal: 12 Stk
Forberedelse35 minutter
På køl2 timer
I alt2 timer 35 minutter

Ingredienser

Fragilite bunde

Moccacreme

 • 85 g nougat
 • 85 g smør
 • 75 g flormelis
 • 3 stk æggeblommer
 • 60 ml færdigbrygget kaffe

Pynt

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Bunde

 • Tænd ovnen på 150° varmluft.
 • Pisk æggehvider helt stive i en skål.
 • Blend hasselnødder til mel.
 • I en anden skål røres hasselnøddemel og flormelis sammen. Vend forsigtigt æggehvider i blandingen, til en luftig masse.
 • Beklæd en bageplade med bagepapir og smør papiret med smør, så dejen dejen ikke sætter sig fast. Fordel nu dejen ud på bagepapiret i en firkant på ca. 30 x 25 cm.
 • Bag bunden i ca. 30 minutter, til den er lettere gylden. Lad herefter bunden afkøle på en rist og skær bunden i fire, så du har i alt fire ens bunde der kan stables/lægges i lag.

Moccacreme

 • Pisk nougat og blødt smør sammen. Tilsæt flormelis og pisk fortsat til en lækker creme.
 • Tilsæt én æggeblomme ad gangen under omrøring og vend til sidst kold brygget kaffe i.
 • Smør 1/3 af moccacremen ud på den ene af de fire bunden og læg en bund ovenpå. Gentag to gange mere og slut af med den sidste bund. Sæt fragilite kagen på køl i minimum to timer, så cremen kan sætte sig.
 • Tag kagen ud fra køl, drys med flormelis og lidt hasselnøddeflager. Skær kagen i 6 store stykker eller 12 små.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Så nemt laver du fragilité bunde

Fragilite bunde er ganske simple at lave. Har du før prøvet at lave marengs, så har du nærmest også prøvet at lave bunde til en fragilité. 

Først skal æggehviderne piskes helt stive. Herefter blander du hasselnøddemel og flormelis sammen, som vendes forsigtigt i den stive æggehvide masse. Fordel så dejen ud på et smurt bagepapir og giv bundene 30 minutter i ovnen. 

Når bundene er kølet af, skal de skæres i fire, så du kan stable en smuk fragilité med nougatcreme i mellem. Er du i det kreative hjørne kan du også lave desserten til en roulade. 

I min opskrift på fragilite bunde bruger jeg hasselnødder for at opnå en endnu mere intens smag af de lækre nødder, som jo også inkorporeres i kagen i en nougatcreme. Man kan dog også sagtens bruge mandler til bundene i stedet. 

Fragilité opskrift med moccacreme
opskrift på Fragilite

Fragilite med kaffe og nougat

Fragilite kage stykker med nougat og mokka
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments