Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Instagram Facebook Pinterest
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Instagram Facebook Pinterest
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Osso buco med kartoffelmos og gremolata

Gå til opskrift Udskriv
opskrift Osso buco

Jeg har altid tænkt, at simreretter kun var noget kokke kunne lave. I ved, retter som ungarsk gullasch, hvor kødet skal blive mørt som smør og smelter på tungen. Men nu hvor jeg har kastet mig ud i at lave osso buco, har jeg fundet ud af, at jeg har taget fejl. Heldigvis! Gryderetter med det lækreste møre kød er noget alle kan lave! 

Og på trods af det lidt fancy navn, så er den italienske gryderet osso buco en helt vidunderligt gryderet, som enhver kan mestre. Jeg har kastet mig over ossobucoen, da det er en velkendt ret fra Italien – og som I nok ved elsker jeg det italienske køkken. Gryderetten serverer jeg med en virkelig lækker kartoffelmos til og på toppen en håndfuld gremolata. Præcis som det skal være. 

God gammeldags osso buco i ovnen eller gryde

Osso buco er en skøn simreret til både efterår og vinter. Den er dyb i smagen, fuld af umami og så varmer den noget så dejligt. Simremad er jo helt oplagt her i de kolde måneder. 

Sådan en italiensk gryderet er overraskende nem at lave. Jeg bruger oksehaler, som først kommes i ovnen og herefter steger jeg dem så videre i gryde eller i stegeso. Man kan altså lave hele opskriften i ovn, eller man kan overføre oksehalerne til en gryde og lade det simre dér. Og så står retten ellers bare og passer sig selv – bestemt en opskrift alle kan være med på, vil jeg mene.       

Inspiration til gode simreretter: Coq au vin

Osso buco med kartoffelmos og gremolata

Osso buco med kartoffelmos

Opskrift på ossobuco med kartoffelmos

Da osso buco jo er en italiensk ret, serveres den gerne med risotto. jeg har dog valgt at lave verdens bedste kartoffelmos og servere den til. Sådan en gammeldags gryderet smager nemlig SÅ godt med kartoffelmos til. Du kan også servere med et fad ovnbagte rodfrugter eller en rodfrugtmos. Eller selvfølgelig kaste dig ud i en risotto. 

Osso buco indeholder i sig selv en dejlig masse smagsgivende grøntsager; gulerødder, knoldselleri, tomater og løg. Da retten får lov at stå og simre længe, er den spækket med smag, og kødet bliver så mørt. Det er virkelig en feel good ret! Den er perfekt til lørdag aftener, der skal fejres med en flaske vin eller en søndagsmiddag med de nærmeste. Eller bare dage, hvor du gerne vil forkæle dig selv lidt ekstra. 

Tip: Hvis du vil lidt afveksling til kartoffelmos, kan jeg anbefale dig en græskarmos.

Få den bedste Osso buco opskrift her:

Reklamelinks er markeret med*
Osso buco med kartoffelmos

Osso buco med kartoffelmos og gremolata

Gammeldags Osso Buco med kartoffelmos og gremolata – en skøn italiensk ret, lavet med oksehaler, som laves i ovn og gryde/stegeso.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse2 t 30 min
I alt2 t 50 min

Ingredienser

Ossobuco

  • 3 kg oksehaler
  • 15 g olivenolie* (1 spsk)
  • 20 g hvedemel
  • 4 stk gulerødder
  • ½ stk knoldselleri
  • 1 stk rødløg
  • 45 g tomatpuré*
  • 3 fed hvidløg
  • 5 kviste frisk timian
  • 2 stk tørrede laurbærblad*
  • 1 dåser flåede tomater
  • salt og friskkværnet peber

Gremolata

  • ½ bundt bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk citron

Kartoffelmos

  • 1000 g bagekartofler
  • 150 g smør
  • 175 ml sødmælk
  • ½ stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

  • Sigte*
  • Stentøjsgryde, 4 L*
  • Elpisker*

Fremgangsmåde

Ossobuco

  • Varm ovnen op til 250° varmluft. 
  • Kom oksehalerne i et stort ovnfast fad eller en dyb bradepande, hvor de kan være.
  • Smør oksehalerne med lidt olie, og drys melet ud over dem. Massér melet ind i halerne, da det gør at saucen senere har nemmere ved at blive jævnet. 
  • Kom oksehalerne i ovnen og giv dem ca. 15 min. ved 250° varmluft.
  • Imens skæres gulerødder, knoldselleri og løg i grove stykker, ca. 2 x 2 cm. 
  • Efter oksehalerne har fået 15 minutter i ovnen, tilsættes gulerødder, selleri, løg, tomatpuré, hvidløg, timiankviste og laurbærblade i fadet og det hele kommes tilbage i ovnen i yderligere 8-10 min. 
  • Kom alt indholdet fra det ovnfaste fad over i en stor gryde og tilsæt de flåede tomater samt vand på – bare lige til det dækker indholdet.
  • Lad det hele småsimre imellem 2-3 timer, indtil kødet er mørt.
  • Fjern de overskydende timiankviste. Smag saucen til med salt og friskkværnet peber. 

Gremolata

  • Persille hakkes groft og hvidløg finthakkes.
  • Vend med citronskal fra en hel økologisk citron.

Kartoffelmos

  • Skræl bagekartofler og skær dem i mindre stykker, ca. 3 x 3 cm og kog dem helt møre (ca. 25 minutter).
  • Varm 175 g mælk op i en lille gryde – det er ikke sikkert du skal bruge al mælken.  
  • Kartoffelvandet sigtes fra og smørret tilsættes. Lad smørret smelte en smule. Tilsæt mælken, men hold lidt af den tilbage – justér selv efter hvilken konsistens du ønsker din kartoffelmos.  
  • Pisk kartoffelmosen godt sammen og smag til med salt og friskkværnetpeber samt en lille smule citronsaft. Brug endelig citronsaft, da er med til at fremhæve smagen af kartoflerne, som virkelig smager godt!
  • Servér kartoffelmosen med den færdigsimrede ossobuco.
  • Velbekomme.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Drys med gremolata på din osso buco

Jeg drysser med gremolata oven på min osso buco. Det smager nemlig helt vidunderligt, så du må virkelig prøve det. 

Gremolata er en italiensk type af topping, som er klassisk at servere til ossobuco. Det består af bredbladet persille, hvidløg og citronskal, så det er simpelt og hurtigt at røre sammen, og så tilføjer det altså bare masser af friskhed til den ellers tunge ret. 

Hvilket kød skal jeg bruge til ossobuco?

Det er ret vigtigt at vælge det rette kød til osso buco. Jeg bruger selv oksehaler, men du kan også bruge for eksempel kalveskank. Retten hedder ossobuco, som betyder knoglens hul, fordi marven inde i knoglen er vigtig for, at gryderetten får den helt rigtige smag.

Når du skal vælge kød til ossobuco, er det derfor vigtigt at vælge en udskæring af kød, hvor der er skåret på tværs af benet, så du får knoglemarven med. Og som regel bruger man okse- eller kalvekød.  

Osso buco med kartoffelmos og gremolata-1

gammeldags Osso buco

Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

opskrift på nem pasta med broccolisauce

Spaghetti med broccolisauce og pistacie

Tortellini

Tortellini med bacon og ærter i flødesauce

Opskrift på Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Opskrift på risotto med bagt græskar og parmesan

Græskarrisotto med bagt græskar og salvie

Panerede lammekroner opskrift

Panerede lammekrone med ost og rasp

Vodka pasta

Vodka pasta

Panini med serranoskinke, mozzarella og sennepsdressing

Tonnarelli al limone

Citronpasta

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View

Jan 30

Open
Gulerødder er en skøn grøntsag, som langt de fleste heldigvis elsker – inklusiv mig!⁠
⁠
De er skønne i farven, søde i smagen og kan både tilberedes og spises rå. ⁠
⁠
Der er utrolig mange lækre ting man kan lave med gulerødder, så hvis du er træt af bare at snacke gulerodsstave, kommer her et væld af opskrifter, som jeg håber kan være med til at inspirere dig til at bruge gulerødder i mange flere retter!⁠
⁠
🥕 Asiatisk salat med soyamarinerede kylling og gomadressing⁠
🥕 Gulerodsboller⁠
🥕 Wok med nudler og kylling⁠
🥕 Pulled pork hotdogs⁠
🥕 Gulerodsrisotto⁠
🥕 Wok med oksekød⁠
⁠
Find mange flere retter med gulerødder på Marialottes.dk. Find også retterne via link i bio!⁠
⁠
#gulerøder #carrots #opskriftermedgulerøder #marialottes⁠

marialottesdk

View

Jan 29

Open
Ugens madplan er fyldt med skønne retter. Du får lige et hurtigt indblik i den:⁠
⁠
I uge 5 kan du glæde dig til ⁠
💚 RATATOUILLE MED MOZZARELLA & PANZANELLA⁠
⁠
💚 PIKANT KYLLING I FAD MED GRØNT⁠
⁠
💚 SPANSK TORTILLA MED SØD KARTOFFEL & ROSENKÅLSSALAT ⁠
⁠
💚 STEGTE TOMATER MED GEDEOST & SALAT MED SPRØD KYLLING⁠
⁠
💚 PASTA MED ROSENKÅL OG SERRANO SKINKE⁠
⁠
💚 CÆSAR SALAT MED KYLLING⁠
⁠
Ugens søde sag er⁠
🍫 BANANKAGE MED CHOKOLADE⁠
⁠
Skal du have nogle af retterne næste uge? 😉⁠
⁠
Så er der ikke meget andet at skrive end RIGTIG GOD UGE ⭐️⁠
⁠
Knus, Maria⁠
⁠
#madplan #matplan #nemmad #gratismadplan #ugensmad⁠

marialottesdk

View

Jan 25

Open
POLENTAFRITTER ⭐️⁠ Sprøde udenpå og bløde indeni!⁠ De er bagt og ikke friturestegt. Så de kan forberedes dagen før og bages sprøde når du skal have dem.⁠
⁠
De her fritter er en fantastisk snack, eller tilbehør 🙃 De er toppet med krydderier, og her kan du virkelig tilpasse dem til din smagsløg. Giv dem f.eks. barbeque krydderi hvis du skal bruges til noget grillet, eller provencekrydderi hvis de skal bruges til en nem snack 😉 ⁠
⁠
Majsgrød koges, parmesan tilsættes, masse stivnes i et fad, skæres herefter ud i stave, vendes i olie og bages i ovnen 👩🏼‍🍳⁠
⁠
MUMS⁠! Jeg serverer dem til en skøn og cremet mayo 😋 Dyppe-dyp i dip er selvfølgelig også skønt! De er virkelig alsidige og du må bare prøve dem. Se videoen og find opskriften på Marialottes.dk⁠. 
.
.
.
#marialottes #polentafritter #fritter #nemsnack #snack #nemmad #sprødefritter #polentamel #polenta #polentagryn #sundefritter #glutenfrifritter

marialottesdk

View

Jan 24

Open
Reklame + RABATKODE TIL DIG! 🥬🍎🧀🥒🍋 Jeg har fundet det fedeste online supermarked i Kbh, som jeg er begyndt at handle fast hos: @foody.dk! De er byens billigste, har UTROLIG meget økologi og så er hjemmesiden meget brugervenlig. Jeg elsker at spare tiden på mine indkøb, og samtidig med at jeg får et bredt udvalg af fødevarer jeg kan shoppe rundt i. Vil du prøve? Jeg har skaffet en rabatkode på 50,- + fri levering til 19,- . Brug koden “Hverdagsmad”, og prøv Foody. Kan varmt anbefale det! 

► BONUS-info: De har en bæredygtig profil, og de levere varer ud på el-cykel i københavnsområdet, levere varer i genbrugsnet som returneres, de går op i at redde maden og har derfor altid gode tilbud. 

Jeg har lige fået leveret varerne her til formiddag og lavede mig denne skønne perlespeltsalat til frokost med feta, grillede forårsløg og tomater, stegt kylling, soltørrede tomater og basilikum 🥗🥬🐓 Vil du have opskriften? 🙈
.
.
.
#mindremadspild #nemopskrift #foodydk#perlespeltsalat #indkøb #hjemmelavetmad #madblogger #frokostsalat #hverdagsmad #onlinesupermarked #salat #madmedmedfølelse #økologi #bæredygtig  #madinspiration

marialottesdk

View

Jan 23

Open
Det er sæson for en masse grøntsager, blandt andet porrer, men kan man bruge det til andet end kartoffelporre suppe? JA⁠
⁠
Man kan lave mange retter med sæsonens grønt, her får du en masse inspiration til hvordan du kan bruge PORRER!⁠
⁠
Som altid kan du finde retterne og mange flere på Marialottes.dk ved fanebladet "SØG RÅVARER" og vælge porrer, eller hvilken som helst anden ingrediens! Men du kan også finde dem i dagens story eller via link i bio!⁠
⁠
🍜 RAMEN⁠
⁠
🥣 PORRESUPPE⁠
⁠
🎋 BAGTE PORRER MED SENNEPSVINAIGRETTE OG PARMESANFLAGER⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MEDE BACON⁠
⁠
🥚 PORRE VINAIGRETTE MED HAKKEDE ÆG⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MED SOLTØRREDE TOMATER⁠
⁠
🐽 SVINEKOTELETTER PÅ PORRE-PEBERFRUGTKOMPOT⁠
⁠
🥣 GRØNTSAGSSUPPE⁠
⁠
Er der en af retterne som du bare må prøve? ⁠
⁠
God uge, knus Maria⁠
⁠
#porrer #madmedporrer #marialottes #opskrifter #sæsonråvarer #nemmad

marialottesdk

View

Jan 22

Open
Så nærmer vi os uge 4, dermed er det også tid til en ny madplan! ⁠
⁠
I madplan uge 4 kan du denne uge glæde dig til en brunlig mad-palette med sæsonpræget mad 😋⁠
⁠
Glæd dig til⁠
🤎 Squash lasagne serveret med salat med parmesan⁠
🤎 Jordskokkerisotto⁠
🤎 Lammefrikadeller med tabouleh salat⁠
🤎 Pasta med salvie og brunet smør⁠
🤎 Svinekoteletter med bagte kartofler og grøntsager⁠
🤎 Svampetærte med rødbedesalat⁠
⁠
OG en skøn snack, nemlig saltkarameller MMMMM⁠
⁠
Find den på dagens Story og i link i bio! ⁠
#madplanuge4 #marialottes #nemmadplan #matplanuke4⁠
#nemmeretter #godmad #hverdagsmad #mums
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2023 MARIALOTTES.DK