Risotto med knoldselleri
Når menuen står på risotto herhjemme, så er jeg lykkelig! Det er virkelig en af de retter, som kan løfte mit humør, for jeg eeeelsker risotto. Og jeg elsker den i alle afskygninger.
I dag kommer en opskrift på en risotto med knoldselleri, som bliver hvid som skyerne. Selleri risotto er blød og cremet, som en risotto skal være, og så har den en rund smag af knoldselleri.
Helt hvid risotto med knoldselleri
Sådan en hvid risotto er oplagt at lave en aften, hvor der skal kræses om nogle gæster eller hvor man har lyst til en comforting, cremet ret.
Selleri risotto laves på næsten præcis samme måde som en klassisk risotto. Når risottorisene er ved at være kogt færdig, tilsætter du blot små tern af knoldselleri, som får lov at stege med lidt.
Knoldselleriternene når at blive bløde, men skal stadig have bid – ligesom risottorisene faktisk. Der er ikke noget værre end overkogte risottoris. Det undgås ved at smage undervejs på risene, og når et riskorn ikke længere sidder fast i tænderne, når man tygger på det, men altså stadig har bid, så er de færdige.
Opskrift på selleri risotto med knoldselleri
Hvid risotto med knoldselleri er super simpelt at lave. Det vigtigste, når man laver risotto, er blot at have tålmodigheden til at røre i risene, mens fonden tilsættes lidt ad gangen. Når der røres, frigiver risene nemlig stivelse, og det er dét, der giver en cremet risotto.
Når ris og knoldselleri er kogt færdige, tilsættes parmesan, citronsaft og citronskal – og evt. lidt mere smør, hvis ikke du synes risottoen er cremet nok. Du kan også lave en helt almindelig klassisk risotto og selv eksperimentere med fyldet.
Risotto med knoldselleri
Ingredienser
- 10 g olivenolie*
- 10 g smør
- 1 stk løg
- 150 g risottoris
- 75 ml hvidvin
- 750 ml hønsebouillon
- 150 g knoldselleri
- 50 ml fløde
- 1 stk citron
- 40 g Parmesan
- salt og friskkværnet peber
Ovenpå
- 50 g Parmesan
Fremgangsmåde
- Snit løget fint og steg det til det er klart, i smør og olivenolie.
- Kom risottorisene på og lad dem stege med i ca. 30 sekunder.
- Kom hvidvinen på, lad det fordampe og tilsæt herefter fonden lidt ad gangen.
- Når risene er ved at være færdige tilsættes selleri i fine tern og fløde og det hele røres sammen i et par minutter.
- Tilsæt parmesan, citronsaft og skal og smag til med salt og peber.
- Top med masser af friskrevet parmesan.