Annonce

Kyllingesuppe – brug kyllingeskrog til hjemmelavet fond

Der er få ting, der er så tilfredsstillende som at tage en slurk af en varm, velsmagende suppe på en kold dag. Og når det kommer til smagfulde supper, er der få ting, der slår en god hjemmelavet kyllingesuppe!

Denne fantastiske kyllingesuppe er lavet af en hjemmelavet kyllingefond. Opskriften på denne suppe af kyllingeskrog er let og enkel at følge, og kræver ikke mange ingredienser. Du kan tilpasse den efter dine egne smagspræferencer og tilføje ekstra grøntsager eller krydderier, hvis du ønsker det. Det smager fantastisk og er en god måde at undgå madspild på. Her får du min opskrift på nem kyllingesuppe med grøntsager. 

Kyllingesuppe med kyllingekød

Kyllingesuppe af hjemmelavet fond

Med denne opskrift kan du bruge en rest kyllingeskrog fra dagen før, hvor du har lavet helstegt kylling i ovn. Gem skroget og lave den dejligeste suppe ud af det!
Ingen bedømmelser endnu
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

Fond

 • 1 stk kyllinge skrog (+ evt. resterne af en kylling)
 • 1 fed hvidløg
 • 1 stk gulerod
 • 1 stk rødløg
 • 10 stk peberkorn
 • 2 blade laurbærblade
 • 2 kviste timian
 • 1 stk hønsebouillon

Suppefyld

 • 2 stk gulerødder
 • ¼ stk knoldselleri
 • 1 stk porre
 • 400 g kyllingebryst (tilberedt og skåret i tern)
 • salt og friskkværnet peber

Noter

Tip! Har du kylling tilbage fra dagen før, kan du skære dem i småstykke og komme i suppen i det sidste minut og varme med. Har du ikke kyllingerester, kan du skære kyllingebryst i tern og varme med sammen med grøntsagerne i de 6-8 minutter.

Fremgangsmåde

 • Kom 1 kyllinge skrog, og evt. resterne af en kylling i en gryde og kom vand på så det dækker.
 • Pil hvidløg. Skær gulerod og løg i grove stykker.
 • Tilsæt 1 fed hvidløg, gulerod, rødløg, peberkorn, laurbærblade, timiankviste og hønseboullionterning. Lad det simre i 45 minutter ved middelvarme. Når suppen har simret sigtes den, og skroget smides ud. I mellemtiden kan du klargøre dit suppefyld.
 • Skær gulerødder og knoldselleri i små tern. Skær porren i ringe.
 • Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt suppefyld og lad det simre i 6-8 minutter. Læs noter.
 • Skum evt. urenheder af undervejs, hvis de kommer.
 • Smag til med salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hjemmelavet kyllingesuppe på skroget fra dagen før

Hvis du har en rest kyllingeskrog fra dagen før, så er det en god idé at bruge det til at lave en lækker og velsmagende kyllingesuppe. Det er en god måde at udnytte resterne på samtidig med, at du får en sund og nærende suppe. Der er nemlig stadig masser af god smag i sådan et helt skrog fra en hel kylling.

Kyllingesuppen laves på en hel kylling, og suppen er god som en let forret med brød til. Suppen er også formidabel som en hovedret på en kold dag.

Det skal du bruge for at lave suppen:

 • Fond: Resterne, inkl. skrog, lårbensknogler osv. skal du bruge for at lave en god fond. Har du rester af noget kyllingekød kan du også bruge det. Men som udgangspunkt skal du bruge skroget fra en kylling – gerne en dansk fritgående kylling eller økologisk. Og så skal du have en masse grøntsager i, som også giver smag til din fond.
 • Grøntsager til suppefyld: Brug det suppefyld du elsker. Burg gerne rigeligt med suppeurter som gulerødder, porre, knoldselleri, persillerod, løg eller pastinakker.
Kyllingesuppe med kyllingekød

Opskrift på kyllingesuppe med hjemmelavet fond af hel kylling

Er du på udkig efter en lækker og fyldig suppe, der vil varme dig godt igennem på en kold dag? Så er denne kyllingesuppe lige noget for dig! Den er fyldt med smagfulde ingredienser som saftig kylling, grøntsager, og en krydret bouillon, der gør den både mættende og velsmagende.

Det er nemt at tilberede en kyllingesuppe lavet af en hel kylling. For at lave denne lækre suppe med kylling skal du bruge nogle enkle ingredienser, som du sikkert allerede har i dit køkken.

Du skal bruge en hel kylling (skroget) samt smagsgivende grøntsager som gulerødder, løg, hvidløg, selleri, timian og peberkorn. Disse ingredienser kombineres for at skabe en fyldig og smagfuld fond med masser af næring og sundhed. Med en simpel opskrift og nemme trin er det let at lave denne fantastiske kyllingesuppe, selv hvis du er en nybegynder i køkkenet.

Tilbehør til kyllingesuppe

Suppen kan serveres med et stykke brød. Du kan også tilføje et strejf af frisk persille eller andre krydderurter på toppen for at give den lidt ekstra smag og farve.

Manitoba brød
Manitoba brød er et dejligt rustikt brød, der passer perfekt til suppe og andre simreretter. Her får du den bedste opskrift på brød med manitoba hvedemel.
Gå til opskrift
Manitoba brød
Hvidløgsbrød
Opskrift på hjemmelavet hvidløgsbrød bagt i ovnen. Det er super nemt og hurtigt at lave sit eget hvidløgsbrød, og det bliver helt sprødt!
Gå til opskrift
hvidløgsbrød opskrift
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments