Med denne opskrift kan du bruge en rest kyllingeskrog fra dagen før, hvor du har lavet helstegt kylling i ovn. Gem skroget og lave den dejligeste suppe ud af det!
Ingen bedømmelser endnu
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse45 minuttermin
I alt55 minuttermin
Ingredients
Fond
1stkkyllinge skrog(+ evt. resterne af en kylling)
1fedhvidløg
1stkgulerod
1stkrødløg
10stkpeberkorn
2bladelaurbærblade
2kvistetimian
1stkhønsebouillon
Suppefyld
2stkgulerødder
¼stkknoldselleri
1stkporre
400gkyllingebryst(tilberedt og skåret i tern)
salt og friskkværnet peber
Noter
Tip! Har du kylling tilbage fra dagen før, kan du skære dem i småstykke og komme i suppen i det sidste minut og varme med. Har du ikke kyllingerester, kan du skære kyllingebryst i tern og varme med sammen med grøntsagerne i de 6-8 minutter.
Fremgangsmåde
Kom 1 kyllinge skrog, og evt. resterne af en kylling i en gryde og kom vand på så det dækker.
Pil hvidløg. Skær gulerod og løg i grove stykker.
Tilsæt 1 fed hvidløg, gulerod, rødløg, peberkorn, laurbærblade, timiankviste og hønseboullionterning. Lad det simre i 45 minutter ved middelvarme. Når suppen har simret sigtes den, og skroget smides ud. I mellemtiden kan du klargøre dit suppefyld.
Skær gulerødder og knoldselleri i små tern. Skær porren i ringe.
Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt suppefyld og lad det simre i 6-8 minutter. Læs noter.