Blomkålssuppe med æble- og chorizoknas

Blomkålssuppe med kokosmælk

Nu skal det jo ikke være nogen hemmelighed, at jeg var en af dem, der havde en blog, da jeg gik i gymnasiet. Den er desværre slettet i dag, men en af mine mest populære retter på den gamle blog var blomkålssuppe. Jeg elsker virkelig blomkålssuppe, og jeg kan nærmest huske billederne fra gymnasiebloggen som var de taget i går.

Flashforward en del år, og blomkålssuppe er vokset på mig lige siden. Og selvfølgelig har den også fået nogle smagsløft. Den er blevet mere raffineret, om man må sige, siden jeg fandt på opskrifter den gang i gymnasiet. 

Denne nye, opdaterede opskrift lander desuden på bloggen med rigtig god timing. Skønne blomkål er nemlig i sæson nu og frem til november. Så der er god grund til at lave sådan en lækker efterårssag af en suppe – især nu, hvor det begynder at blive koldere og man får lyst til noget at varme sig på. Du kan desuden se flere opskrifter på suppe lige her.

sund blomkålssuppe

Blomkålssuppe med chorizoknas

Opskrift på en skøn og fyldig blomkålssuppe, som er dejlig cremet og nem at lave. Drys fx med æbletern og chorizoknas.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Blomkålssuppe

Topping

  • 100 g chorizo
  • 1 stk æble
  • 2 kviste frisk timian

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Blomkålssuppe

  • Pil løg og snit det i tern. Skær blomkål i grove buketter. Skræl pastinak og skær dem i små tern. Hak timian fint.
  • Varm en gryde op med lidt olie og tilsæt løg samt timian. Svits løgene et par minutter til de er gyldne og klare. Tilsæt blomkål og pastinak og svits med et par minutter. 
  • Tilsæt bouillon og kokosmælk samt 1 spsk salt. Lad suppen småkoge i 15 minutter til grøntsagerne er helt møre. 
  • Blend hele massen med en stavblender, til en cremet suppe. Smag til med salt, peber og citronsaft. Kom evt. muskatnød i.

Topping

  • Skær chorizo i små tern og steg dem sprøde på en tør pande. Snit imens æblet i små tern og hak timian fint. 
  • Servér suppen med sprøde æblestykker, chorizo og timian.
  • Dryp med lidt olivenolie. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Skøn blomkålssuppe med kokosmælk, æbleknas og chorizo

Når man laver en cremet suppe, er det vigtigt ikke at gå ned på knas. Til denne opskrift bruger jeg et frisk æble, som giver smag og er dejlig sprødt, og desuden chorizo. Skal det være helt klassisk, ville man nok bruge bacon, men jeg har altså udskiftet baconen med chorizo. Denne spanske, lidt spicy pølse giver en helt anden smag og tager suppen til et nyt niveau. Som sagt – denne suppe er lidt mere raffineret end hvad gymnasie-Maria kunne finde på! 

Derudover serverer jeg gerne suppen med nybagt brød, fx et madbrød. Som bekendt er jeg glad for supper og for at bage, så jeg har selvfølgelig en hel del opskrifter på madbrød til inspiration. 

Blomkålssuppe uden kartofler

En nem opskrift på cremet blomkålssuppe

Det er virkelig nemt at lave blomkålssuppe. Grøntsagerne skal sådan set bare koge i kokosmælk og bouillon i et kvarters tid og herefter blendes. Altså en virkelig enkel opskrift, som ikke tager lang tid at lave, og derfor egner sig godt til en hverdagsaften eller som forret til en middag, hvor man har masser af andre ting i køkkenet, der skal klares. 

Opskrifter på gammeldags blomkålssuppe foreskriver tit, at man skal bruge kartofler, men jeg har i stedet valgt at bruge pastinak. Smagen er ikke gennemtrængende, men tilføjer god fylde og næring til suppen på samme måde som kartofler. Så brug endelig hvad du har liggende af lækre rodfrugter. Uanset hvad du vælger, får du nemlig en sund og dejlig næringsrig suppe. 

Gammeldags blomkålssuppe med et twist

Blomkålssuppe er selvfølgelig ikke noget nyt – som med de fleste af den her slags opskrifter på cremede supper, så går de flere generationer tilbage. Jeg laver dog det twist, at jeg bruger kokosmælk i stedet for fløde. Det synes jeg tilføjer lige så meget creaminess som hvis man bruger fløde, men det gør retten mindre tung og desuden nem at gøre vegansk. 

Når jeg handler ind til denne opskrift, går jeg efter et forholdsvis stort blomkålshoved eller to mindre. De kan nemlig variere meget i størrelsen, men man skal bruge omkring 800 gram. 

Har du en forkærlighed for blomkål, må du endelig også prøve min opskrift på bagt blomkål, hvor grøntsagen virkelig kommer til sin ret. Og heldigvis er sæsonen jo lang, så der er god tid til at lege med råvaren. 

Flere skønne efterårssupper

Prøv også endnu en af mine efterårsfavoritter – cremet butternut squash suppe eller hokkaido suppe, hvor jeg også bruger kokosmælk. Det samme i min opskrift på kartoffel porre suppe, som jeg servere med mandelknas. Virkelig en dejlig efterår- og vintersuppe. Og helt fjerde forslag til en skøn efterårssuppe er en jordskokkesuppe, hvor der er dryppet med urteolie på toppen. Min cremet suppe med champignon er også SÅ god!

Blomkålssuppe opskrift
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments