Fransk bondesalat med den bedste dressing!
En fransk bondesalat kan se ud på mange forskellige måder, og indeholde forskellige ingredienser. I min version af en fransk bondesalat finder du kogte kartofler, sprøde brødcroutoner, sorte oliven, mixsalat, tomater og en lækker cremet dressing med sennepskorn.
Min opskrift på denne franske bondesalat er en simpel og mættende målttidssalat, der er fyldig og super nærende. Jeg elsker sådan en salat her til frokost, gerne sammen med et stykke marineret kyllingebryst eller spejlæg – det synes jeg er et dejligt måltid der lægger en god bund.
Læs også: Mere inspiration til lækre og fyldige måltidssalater.
Opskrift på fransk bondesalat med kartofler og oliven
Denne bondesalat indeholder flere gode ingredienser, som går godt sammen! Blandt andet finder du kartofler, som jeg først koger og skære i mindre stykker. Derudover indeholder salaten sorte oliven, mixsalat (som man kan købe færdigtblandet i poser), kvarte tomater og en vidunderlig dressing!
Dressingen er alfa-omega i denne her salat, hvis du spørger mig! Den er perfekt cremet og har en dejlig smag fra sennepskornene, eddike og salt. Jeg elsker den dressing, og laver den så tit!
Til sidst toppes salaten med hjemmelavet sprøde brødcroutoner og friske krydderurter. Og så er der faktisk serveret! Det er virkelig en nem salat, hvor du kan lege med ingredienserne og få tømt lidt ud i (den måske kedelige) grøntsagsskuffe.
Fransk bondesalat
Ingredienser
- 150 g kartofler
Croutoner
- 2 skiver daggammelt brød
- 10 g olivenolie*
Dressing
- 1 stk æggeblomme
- 1 spsk grovkornet sennep
- 10 ml hvidvinseddike*
- 50 g smagsneutral olie
Desuden
- 30 g sorte oliven uden sten
- 2 stk tomater
- 100 g salatmix
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne i ca. 20 minutter. Lad dem køle af og skær dem herefter i mindre stykker.
Croutoner
- Skær brødet i tern og steg dem i olivenolie, indtil de er gyldne og kom herefter på et stykke fedtsugende papir.
Dressing
- Pisk æggeblomme, sennep, eddike og olie sammen indtil det danner en vinaigrette. Smag til med salt og peber.
Bondesalat
- Skær tomater i kvarte.
- Vend mixsalaten med tomater, kartofler og krydr med salt og peber. Top med croutoner og kom dressingen henover.
Tips til bondesalaten
- Servér kylling, spejlæg eller pocheret æg til for mere fylde og mæthed.
- Kog kartoflerne dagen før, så de er helt kolde til salaten. Det er også en fantastisk måde at få opbrugt gårsdagens kogte kartofler fra aftensmade på, og dermed undgå madspild.
- Har du ikke grovkornet sennep kan dijon godt bruges, men det bliver ikke det helt samme!