Orecchiette med olivenolie og hvidløg

orecchiette pasta med hvidløg

Orecchiette – et skønt italiensk ord, som betyder ”små ører”, og det er præcis, hvad denne type pasta ligner. Pastatypen er nemlig rund og har en fordybning, som både får den til at ligne et øre og gør den fantastisk til sovser. I dag skal vi lave en nem pasta med orecchiette – nemlig en simpel pastaret der er inspireret af den gode spaghetti aglio e olio, som bliver pimpet med citron og parmesan. En let og frisk sommerpasta.  

Orecchiette pasta med olivenolie og hvidløg

Denne opskrift på orecchiette pasta er super nem at lave. Når pastaen næsten er færdig med at koge, steger du hvidløg i masser af olie i en gryde og vender så den kogte pasta sammen med hvidløg-olie blandingen og en generøs skvæt pastavand. Mens du rører i pastaen, skal pastavandet nu koge ind indtil du har en dejlig, cremet sauce. 

Pastavand er alfa omega for en cremet pastaret. Pastavand indeholder nemlig stivelse fra pastaen, som gør retten cremet, når du rører det sammen. Eftersom pastaen tilberedes videre i saucen efter du har kogt pastaen, skal pastaen koge et par minutter mindre, end der står på pakken. 

Til sidst tilsættes blot citron, salt og peber – og masser af parmesan. Så er der serveret. 

orecchiette pasta opskrift

Opskrift på nem pastaret med orecchiette

Opskriften her bliver ikke simplere. Aglio e olio er en af de nemmeste retter i det italienske køkken, og det er da også derfor, at jeg har valgt at servere den med en lidt sjov pastatype – orecchiette pasta. 

Orecchiette er også oplagt at bruge til sovser, der består af små chunks, som passer ind i hullet. Det kunne være ærter eller noget kød og kapers. Den helt traditionelle orecchiette ret er orecchiette alle cime di rapa. Cime di rapa kaldes også rapini og er en slags skud, der er beslægtet med majroer. Det er dog svært at opstøve i Danmark, så orecchiette pasta med aglio e olio er nu også et rigtig godt bud på en servering. 

orecchiette pasta med hvidløg

Orecchiette med olivenolie og hvidløg

Orecchiette pasta med olivenolie og hvidløg er en skøn aftensmad, som er nem og hurtig at lave. Prøv den her.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 250 g tørret pasta (orecchiette)
  • 1 fed hvidløg
  • 40 g olivenolie*
  • 1 stk citron
  • 40 g parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Snit hvidløg fint.
  • Kog pastaen 2 minutter mindre end anvist på pakken. Gem 2 dl af kogevandet. Mens pastaen koger, varmes olivenolien op i en gryde, og steg hvidløg i olivenolien i ca. 30 sekunder.
  • Kom den kogte pasta i gryden og tilføj yderligere ca. 2 dl af kogevandet. Lad det hele småsimre i ca. 1-2 minutter, indtil der opnås en cremet “sauce”.
  • Tilsæt masser af revet parmesan og vend med. Smag til citron, salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvor kan man finde orecchiette?

Tørret orecchiette kan findes i velassorterede supermarkeder. Det er også en nem pastatype at lave selv, da man ikke skal bruge en pastamaskine, men kan bruge en smørkniv til at forme små kugler af pastadej til orecchiette. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments