Strandkrabbebisque med ravioli

Strandkrabbebisque med ravioli

Strandkrabbebisque med ravioli
Strandkrabbebisque med ravioli blev dagens aftensmad, med selvfanget krabber. At fange strandkrabber er ren nostalgi for mig, og var en af mine yndlingsbeskæftigelser da jeg var en lille pige. Hvis jeg kunne lokke mine forældre med på stranden hver dag for at fange krabber i sommerferien på Samsø, var det et hit. Yes, det var før iPad-tiden. I weekenden fangede jeg igen de små krabber, og den lille begejstrede pige var stadig gemt i mig. Det kan varmt anbefales – alt du skal bruge er en spand, net og en snor med tøjklemme på.

STRANDKRABBEBISQUE MED RAVIOLI

De små krabber er der rigeligt af i de danske farvande, men ikke skaldyr vi egentlig bruger så meget. Det er virkelig ærgerligt, fordi de afgiver en fantastisk smag. Det er ikke kødet man skal tage dem for, blot den smag de afgiver. Mums! Min kæreste lavede den dejligste strandkrabbebisque til os, og imens den kogte ind satte vi en dej over til hjemmelavet ravioli. Dem kan du med fordel købe færdiglavet eller bruge anden pasta.

Strandkrabbebisque med ravioli

Billederne er blot fra meget sene aftensmad, men da flere efterspurgte opskriften valgte jeg at skrive den ind til jer. Se også på disse lækre farseret rødspætte med kammusling.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ STRANDKRABBEBISQUE HER:

5 fra 1 stemme
Strandkrabbebisque med ravioli
STRANDKRABBEBISQUE MED RAVIOLI
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Aftensmad, Fisk, Pasta
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 12 stk strandkrabber
  • 3 dl fløde
  • 0,5 dl vand
  • 1,5 dl hvidvin
  • 1/2 stk fennikel
  • 3 stk tomater
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk stor gulerod
  • 1 lille håndfuld frisk timian
  • 1 lille håndfuld dildstilke
Sådan gør du
  1. Strandkrabberne vaskes grundigt, lægges på spækbrættet og flækkes på midten i levende tilstand.

  2. Grøntsagerne deles i grove tern.

  3. En gryde varmes op med en spiseske olie, som skal blive rygende varm. Sautér krabberne nogle minutter i olien. Grøntsagerne kommes på og sauteres yderligere med i et par minutter.

  4. Tilsæt vin og reduceres til 1/3 til alkoholen er fordampet. Vand kommes på. Lad det simre ved middel varme i en times tid. Efter 10 minutter vil der kommer skum til overfladen - dette fjernes med en ske.

  5. Efter en time sigtes væsken over i en gryde. Flødes hældes på og simre yderligere i 20 minutter. Smag til med salt, peber og citron.

  6. Kog pasta efter pakkens anvisning. Hæld suppen over din færdigkogte pasta og top med frisk dild og lidt (persille)olie. Velbekomme.

Opskriftsnoter

TIP: Har du en stavblender, kan du med fordel skumme suppen op inden servering.

Strandkrabbebisque med ravioli

 

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Strandkrabbebisque med ravioli
Strandkrabbebisque med ravioli blev dagens aftensmad, med selvfanget krabber. At fange strandkrabber er ren nostalgi for mig, og var en af mine yndlingsbeskæftigelser da jeg var en lille pige. Hvis jeg kunne lokke mine forældre med på stranden hver dag for at fange krabber i sommerferien på Samsø, var det et hit. Yes, det var før iPad-tiden. I weekenden fangede jeg igen de små krabber, og den lille begejstrede pige var stadig gemt i mig. Det kan varmt anbefales – alt du skal bruge er en spand, net og en snor med tøjklemme på.

STRANDKRABBEBISQUE MED RAVIOLI

De små krabber er der rigeligt af i de danske farvande, men ikke skaldyr vi egentlig bruger så meget. Det er virkelig ærgerligt, fordi de afgiver en fantastisk smag. Det er ikke kødet man skal tage dem for, blot den smag de afgiver. Mums! Min kæreste lavede den dejligste strandkrabbebisque til os, og imens den kogte ind satte vi en dej over til hjemmelavet ravioli. Dem kan du med fordel købe færdiglavet eller bruge anden pasta.

Strandkrabbebisque med ravioli

Billederne er blot fra meget sene aftensmad, men da flere efterspurgte opskriften valgte jeg at skrive den ind til jer. Se også på disse lækre farseret rødspætte med kammusling.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ STRANDKRABBEBISQUE HER:

5 fra 1 stemme
Strandkrabbebisque med ravioli
STRANDKRABBEBISQUE MED RAVIOLI
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Aftensmad, Fisk, Pasta
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 12 stk strandkrabber
  • 3 dl fløde
  • 0,5 dl vand
  • 1,5 dl hvidvin
  • 1/2 stk fennikel
  • 3 stk tomater
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk stor gulerod
  • 1 lille håndfuld frisk timian
  • 1 lille håndfuld dildstilke
Sådan gør du
  1. Strandkrabberne vaskes grundigt, lægges på spækbrættet og flækkes på midten i levende tilstand.

  2. Grøntsagerne deles i grove tern.

  3. En gryde varmes op med en spiseske olie, som skal blive rygende varm. Sautér krabberne nogle minutter i olien. Grøntsagerne kommes på og sauteres yderligere med i et par minutter.

  4. Tilsæt vin og reduceres til 1/3 til alkoholen er fordampet. Vand kommes på. Lad det simre ved middel varme i en times tid. Efter 10 minutter vil der kommer skum til overfladen - dette fjernes med en ske.

  5. Efter en time sigtes væsken over i en gryde. Flødes hældes på og simre yderligere i 20 minutter. Smag til med salt, peber og citron.

  6. Kog pasta efter pakkens anvisning. Hæld suppen over din færdigkogte pasta og top med frisk dild og lidt (persille)olie. Velbekomme.

Opskriftsnoter

TIP: Har du en stavblender, kan du med fordel skumme suppen op inden servering.

Strandkrabbebisque med ravioli

 

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu