Kartoffelsuppe med bacon og creme fraiche
En simpel og lækker gammeldags kartoffelsuppe uden porre er en skøn suppe at varme sig på i de kolde måneder. Den bedste suppe med kartoffel, eller i hvert fald tæt på! Den er cremet, comforting og fuld af smag – og vildt nem at lave.
Kartoffelsuppe uden porre
Kartoffelsuppe med bacon er en ultimativ klassiker. Det er nem og sund aftensmad, når det er bedst! Samtidig er det en nem opskrift, som er hurtig at lave – så skal der hurtig aftensmad på bordet, er det oplagt at lave en lækker suppe med kartofler.
Læs også: Men vil du gerne prøve en suppe med porrer, kan du se nærmere på min porresuppe eller denne version med kartofler og porre.
I denne opskrift serverer jeg min kartoffelsuppe med bacon og creme fraiche på toppen, men du kan også sagtens servere med et stykke brød til eller med brødcroutoner på toppen.
Opskrift på kartoffelsuppe med bacon
Min opskrift på gammeldags kartoffelsuppe er simpel. Først skal kartofler skæres i tern og koges i grøntsagsfond med hvidløg. Mens kartoflerne koger, skærer man bacon i tern og steger det sprødt på en pande. Når kartoflerne så er møre, blender du dem sammen med fløde og olivenolie. Og så mangler der bare toppings – det sprøde bacon, creme fraiche, lidt purløg eller hvad du nu har lyst til. Det er altså en super nem suppe med kartofler!
Du kan også blive inspireret af vores andre opskrifter på nem aftensmad.
TIP! Kartoffelsuppen er også god næste dage, da smagene får lov at trække mere. Du finder også flere gode tips under selve opskriften.
kartoffelsuppe med bacon og creme fraiche
Ingredienser
- 500 g bagekartofler
- 1000 ml grøntsagsboullion*
- 1 fed hvidløg
- 30 g bacon
- 100 ml fløde
- 30 g olivenolie*
- 50 g creme fraiche 18 %
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med grøntsagsboullion samt hvidløg og kog til kartoflerne er møre, ca. 20 minutter.
- Skær bacon i tern og steg dem gyldne på en varm pande, mens kartoflerne koger – sæt herefter til side.
- Blend herefter det hele sammen med fløde, olivenolie og smag til med salt og peber.
- Ser med creme fraiche, bacon og friskkværnet peber.
Gode tips til suppen med kartofler
Det er super nemt at lave en lækker kartoffelsuppe uden porre – men her kommer alligevel nogle tips til opskriften:
Valg af kartofler
Jeg bruger bagekartofler til min opskrift, men du kan også sagtens bruge almindelige kartofler. Vælg gerne vinterkartofler, som nemmere koger ud.
Kan man fryse kartoffelsuppe?
Ja, suppen kan sagtens fryses. Det er dejlig nemt at have en portion frossen suppe i fryseren til de dage, hvor det skal gå stærkt.
Flere grøntsager
Du kan sagtens komme andre rodfrugter eller grøntsager i, hvis du har nogle rester eller bare gerne vil mere grønt i suppen. Det kan være alt fra blomkål og broccoli til søde kartofler og græskar.
Prøv også: Min bedste grøntsagssuppe med et væld af grønt.
Er suppen for tyk?
Så kom mere væske i, gerne mælk eller fløde, men vand kan også bruges.