Porresuppe

Hvis du synes den bedste del af en kartoffel-porre suppe er smagen af porrer, så er du landet det helt rigtige sted. I dag står den nemlig på en lækker porresuppe – uden kartofler. Suppen er super cremet, sund og selvfølgelig spækket med masser af porre.
Da porre er i sæson om efteråret og vinteren, er denne opskrift en genial efterårssuppe og vintersuppe. Så er bladende faldet af træerne, er det bare med at komme i gang i suppekøkkenet!
Porresuppe uden kartofler
Min porresuppe laves uden kartofler og udelukkende på porrer. Det giver en mere gennemtrængenede smag af porrer, og det er så lækkert. Hvis du kan godt lide porrer, så er det her altså suppen til dig. Fordi der ikke er kartofler i, er suppen også lidt lettere, så du kan med fordel servere brød til.
MEN nu hvor vi snakker porresuppe, så kan vi jo ikke komme uden om kartoffel porre suppe. Der er en grund til at den suppe er så populær, så dén opskrift skal du selvfølgelig ikke snydes for. Du kan også finde mange flere opskrifter på spændende supper på min blog. Så blev det lige lidt lettere at komme igennem vinteren!
Prøv også: Min bedste grøntsagssuppe.

Inspiration til flere retter med porrer: Bagte porrer med parmesan eller kyllingetærte med porre.
Nem opskrift på en cremet porresuppe
Suppen er virkelig nem at lave, da porrerne blot skal steges af med timian, hvidløg og hvidvin, og så skal suppen simre i ca. 20 minutter. Til sidst skal suppen bare blendes og smages til. Easy-peasy.
Resultatet er en mega cremet suppe, som er så lækker i konsistens. Og det opnår man altså bare med porrer. Suppen er fedtfattig, da jeg kun bruger en smule smør til at stege i. Der er altså ingen fløde i. Hvis du foretrækker, kan du selvfølgelig tilsætte lidt, efter suppen er blendet.

Porresuppe
Ingredienser
- 4 stk porrer
- 2 kviste frisk timian
- 1 fed hvidløg
- 15 g smør (1 spsk)
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
- 50 ml hvidvin
- 1 stk citron
- salt og friskkværnet peber
Servering
- 50 g creme fraiche 18 %
- 30 g olivenolie*
- ½ stk flute
Køkkenudstyr
- Vitamin suppeblender* Genial til suppe, da den har en varme-funktion der holder suppen varm undervejs, så du kan servere den direkte fra beholderen.
Fremgangsmåde
- Skær porrerne og skyld dem grundigt. Skær ligeledes timian og hvidløg fint.
- Varm en mellemstor gryde op, tilsæt smør samt olivenolie og lad det smelte.
- Kom porrer, timian og hvidløg i gryden og lad det hele stege af i ca. 2 minutter.
- Kom hvidvinen på og lad det simre med i 1 minut. Hæld vand på så det dækker og lad det hele simre i ca. 20 minutter
- Kom suppen i blenderen (læs mine anbefalinger under udstyr) og blend i ca. 1 minut. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Top med creme fraiche og olivenolie. Servér med brød.
Tilbehør til den cremede porresuppe
Jeg serverer suppen med lidt creme fraiche og en god olivenolie, men du kan også lave brødcroutoner, servere med friskbagt brød eller servere med bacontern. Jeg kan stærkt anbefale disse ciabattaboller med surdej, som bare passer så godt til suppen.

