Hvad er bedre end at starte weekenden-morgenen med sprøde citronvafler eller måske bare spise dem som fredagens dessert? Jeg har længe haft lyst til at kombinere citron og birkes – og helst i en vaffel. Det fungerede rimelig godt! Jeg spiste selv disse vafler for nogle weekend-morgener siden med søde Anna, som jeg også lavede dem sammen med. Vi valgte at lave hjertevafler, med dette vaffeljern*. Du kan også lave de firkantet vafler, hvis du har sådan et vaffeljern.
CITRONVAFLER MED BLÅ BIRKES
Vi havde de fleste ingredienser i køkkenet, så det tog ikke mange minutter at få bikset dem sammen. Disse vafler er utrolig nemme at lave, og så indeholder de få ingredienser – dog er de ikke så søde, men mere syrlige hvorfor den søde creme fungere SÅ godt til. Prøv også opskriften på andre søde vafler, fx disse eller måske bananvafler.
FÅ OPSKRIFTEN PÅ CITRONVAFLER HER:
- 2 stk æg
- 1 stk økologisk citron, skal
- 1/2 stk citron, saften
- 1 spsk blå birkes*
- 4 spsk cremefraiche eller skyr/yoghurt
- 1 nip salt
- 1 tsk vaniljepulver*
- 2 dl ølandshvedemel eller anden grov meltype
- 1 spsk honning
- 1/2 dl vand
- 1 dl piskefløde eller skyr/græsk yoghurt
- 1/2 tsk vaniljepulver*
- 1/2 stk økologisk citron, skal
- 1 tsk honning
-
Til vaflerne skal alle ingredienser blot piskes sammen.
-
Varm vaffeljernet op og smelt kokosolie eller smør i vaffeljernet.
-
Hæld dejen på den varme vaffelplade, så det dækker hele fladen.
-
Bag dem, til de lettere gyldne og sprøde.
-
Lav imens cremen ved at piske fløden til skum og evt. røre med lidt skyr/yoghurt. Hvis du kun bruger skyr, skal det ikke piskes.
-
Rør det sammen med de resterende ingredienser til cremen.
-
Server det hele sammen, evt med bær på toppen og lidt revet citronskal.
-
Velbekomme.
Skriv en kommentar