Croque monsieur

Croque Monsieur med skinke og ost

Hvis du nogensinde har besøgt en fransk bistro, har du muligvis smagt en lækker croque monsieur. Denne franske sandwich er lavet af ristet brød, skinkeskiver og smeltet ost, og den er enkel, men alligevel lækker.

Med denne opskrift kan du nemt lave din egen hjemmelavede croque monsieur og nyde den franske bistro-følelse i dit eget hjem. Det er nemlig utrolig nemt at lave denne franske toast.

Pssssst.. den er særligt god på de der dage hvor du måske har lidt ondt i hovedet. Hæhæ, det er tømmermændene jeg tænker på. Jeg lover det er GUF – med tømmermænd, eller ej! God fornøjelse.

Opskrift på hjemmelavet croque monsieur

Croque monsieur

En lækker opskrift på parisertoast eller også bedre kendt som croque monsieur.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

Ostesauce

 • 100 g creme fraiche 38 %
 • 150 g Gruyereost (Vesterhavsost og emmentaler kan også bruges)
 • 15 g dijonsennep*
 • salt og friskkværnet peber

Croque monsieur

 • 4 skiver groft brød
 • 4 skiver kogt skinke
 • 50 g Gruyereost (Vesterhavsost og emmentaler kan også bruges)

Noter

 • Tip: Du kan også sagtens lave Croque monsieur på panden, ved at stege bunden i smør først og derefter komme den i ovnen, hvor den gratinere færdig. 

Fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på grill-funktion, på 150°. 
 • Rør creme fraiche, revet ost, dijonsennep samt salt og friskkværnet peber sammen i en skål. Fordel ostesaucen på de 4 brødskiver.
 • Læg en skive skinke oven på 2 af brødskiverne. Læg derpå de 2 andre brødskiver ovenpå skinken, så osteblandingen er øverst.
 • Riv ost på toppen, og lad de små sandwich gratinere i ovnen ved at laden lågen stå på klem, mens osten smelter/gratinere – hold øje!

Croque madame

 • Ønsker du at lave en madame, skal du blot spejle et æg på panden og komme ovenpå din croque monsieur. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på hjemmelavet croque monsieur

Croque monsieur – en lækker og sprød fransk klassiker. Men du behøver ikke at tage til Paris for at nyde denne lækkerbisken – med denne opskrift kan du nemt lave en hjemmelavet croque monsieur.

Ingredienserne til en hjemmelavet croque monsieur er få, men vigtige. Du skal bruge skiver af brød, skiveskåret skinke og en hjemmelavet ostesauce, som bliver gratineret i ovnen.

Start med at lave ostesaucen og smør det hver skive brød. Læg skinkeskiver på, og læg den anden skive brød på toppen med smørsiden opad. Du kan lave en croque monsieur ved at stege den på en panden i smør, og derefter grille den færdig i ovnen. I min opskrift laver jeg croque monsieur udelukkende i ovnen. Det er meget nemt, og på ingen tid har du en lækker morgenmad eller frokost.

Croque Monsieur med ost

sprød Croque Monsieur

Panini med skinke og ost
Panini med serranoskinke, mozzarella og sennepsdressing er seriøst undervurderet! Du kan bruge lige det brød du har liggende. Fyldet er simpelt og lækkert.
Gå til opskrift

Sådan serveres Croque Monsieur ofte

Croque monsieur kan både spises morgen, middag og aften. For at servere din hjemmelavede Croque Monsieur på den bedst mulige måde, kan du følge disse enkle trin:

1. Skær din Croque Monsieur i halve eller kvarte, så den er nemmere at spise.

2. Anret din Croque Monsieur på en tallerken og server den sammen med en grøn salat eller nogle sprøde grøntsager.

3. Pynt din tallerken med lidt friske krydderurter eller en skive citron for at tilføje lidt ekstra smag og farve.

4. Server din Croque Monsieur straks, mens den stadig er varm og sprød til et glas koldt hvidvin for en ægte fransk oplevelse. Bon appétit!

Croque Monsieur
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments