Annonce

Butternut squash i ovn med friskost og urter

Hel butternut squash i ovn

Butternut squash i ovn med friskost og urter er en skøn opskrift og kombination, jeg længe har haft lyst til at kaste mig ud i. Jeg faldt over en lignende opskrift på min venindes computer en dag, og har ikke kunne slippe tanken om friskost i selskab med bagt butternutsquash græskar, siden da.

Jeg har i selskab med Tebstrup‘, der laver økologiske gedeoste, anvendt deres bud på friskost. En ost, som jeg altid selv køber i Irma når det skal være lidt ekstra lækkert – den ligger nemlig en krydderolie, med et strejf af rosmarin, timian og en sødme fra rosa peber. Har du mere græskar til overs, kan du lave en lækker græskarsalat med kikærter, granatæble og feta ved siden af.

Butternut squash hapser

Butternut squash med friskost

En skøn forret, snack eller hapser til aftensmaden bestående af græskar, friskost og tranebær.
5 fra 5 stemmer
Antal: 10 Stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

Noter

TIP: Har du ikke butternutsquash græskar, kan sød kartoffel også anvendes.

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  • Vask græskaret grundigt og fjern den tykkeste del af græskaret hvor kernerne sidder. Den lange ende skæres i 1 cm tykke skiver.
  • Placér skiverne på en bageplade. Pensl dem med olivenolie og bag dem i ca. 20 minutter, til de er lettere gyldne i kanten.
  • Lad dem afkøle i 5 minutter og smuldre hver enkelt med friskost. 
  • Top med tørrede tranebær, valnødder, frisk timian, flagesalt og smag til med lidt citronsaft. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

En skøn forret til efteråret med butternut græskar

De små bagte butternut squash i ovnen er perfekte her til efteråret, til en moderne tapasaften eller forret. Fyldet kan du i virkeligheden variere til uendelighed. Jeg havde selv overvejelser om at komme friske figner på. Det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg kunne også forestille mig, at en pesto ovenpå, ville være lækker. Er du mere til et hel butternut squash i ovn, så skal du helt klart se nærmere på denne opskrift på fyldt græskar. Her er græskaret blev bagt først og derefter fyldt med en lækker grøn salat og falafler.

Hel butternut squash i ovn

Opskrift på bagt butternut squash i ovn – toppet med Rosa Mundo friskost

Græskar og gede friskost – to ingredienser som jeg er helt pjattet med, og så hvert for sig. MEN i kombinationen er det helt fantastisk med det søde fra græskaret og salte og fede fra friskosten. Valnødderne giver lidt tekstur og syrligheden kommer fra tørrede tranebær og citron.

Prøv også: Hasselback butternut squash med urtesmør og hasselnødder.

Er du vild med gedeost, så kan du se nærmere på denne salat med rødbede.

Opskrift på Butternut squash i ovn

Butternut squash i ovn

Butternut squash i ovn med friskost og urter
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 977
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments