Efterårspasta med svampe og grønkål

Efterårspasta med svampe og grønkål

Når det er koldt og mørkt uden for, så er der altså ikke noget bedre end en varm tallerken pasta. Pasta er bare en dejlig spise, og det kan spises året rundt. Nu hvor kalenderen siger efterår, laver jeg ret tit den her efterårspasta, hvor efterårets grøntsager bliver tryllet om til lækker opskrift.  

Efterårspasta med grønkål og svampe

Denne pasta til efteråret laver jeg med grønkål og svampe. Det er nemlig nu at grønkål er i sæson, og når man først har sagt grønkål, har man nærmest også sagt svampe. 

Derudover er der også en masse andre gode ting i min opskrift: hvidvin, smør og citron. Citron og grønkål er jo et match made in heaven, mens det blæsende vejr uden for bare be’r om en cremet pastaret med smør og hvidvin. 

Efterårspasta

Opskrift på lækker pasta til de kolde måneder

Når du laver den her pasta til efteråret, så skal svampe først steges, dernæst skal pastaen koges og til sidst blandes pasta sammen med svampe, grønkål, smør og citronsaft. Og pastavand. Det er vigtigt at tilføje en god sjat pastavand – det gør nemlig din efterårspasta cremet. 

Efterårspasta med svampe og grønkål

Efterårspasta med svampe og grønkål

Efterårspasta med svampe og grønkål er en skøn og nem pasta til de kolde dage, og både grønkål og svampe er i sæson.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 200 g champignon
  • 4 kviste timian
  • 25 g olivenolie*
  • 100 ml hvidvin
  • 250 g tørret pasta
  • 100 g grønkål (fint snittet)
  • 40 g smør
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Rens og snit champignonerne i fine skiver. Træk timian af stilken og bland med svampene.
  • Lad en sauterpande blive rygende varm. Tilsæt olivenolie og kom herefter svampe og timian og lad det stege af i ca. 1 minut. Tilsæt hvidvinen og lad det fordampe lidt.
  • Sæt en gryde med saltet vand over at koge. Kom pastaen i og kog den 1 minut mindre end anvist på pakken.
  • Kom pasten i panden og tilsæt lidt af kogevandet, grønkål, smør og citronsaft. Vend det hele sammen i ca. 1 minut og smag til med salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments