Annonce

Andeburger med pulled and, rødkål, appelsin og sennepsmayo

Denne andeburger er en lækker og let måde at nyde and på. Den er fyldt med smagfulde ingredienser, der kombineres til en lækker og velsmagende burger. Burgeren er lavet af pulled and, som først er stegt i ovnen af andelår. Derudover serveres andeburgeren med frisk rødkål, appelsinfileter og en hjemmelavet sennepsmayo. Dette giver en dejlig kombination af smage og konsistens, der vil glæde enhver burger-elsker. 

Denne burger med and er let at lave, så du kan nyde denne lækre burger hjemme når lysten melder sig. Du skal ikke bruge særlig lang tid, da andelårene langtidssteger i ovnen. Der er derfor minimal arbejdstid i køkkenet. 

Nem opskrift på andeburger med langtidsstegt andelår

Det er nemt at lave andeburger, og der er også nemt at lave pulled and. 

Først skal andelåret renses og derefter lægges i et ildfast fad med salt, peberkorn, timian og laurbærblade. Derefter skal andelåret steges i ovnen ved 150 grader i 2 timer. Herefter fjernes andekødet fra benene, og kan plukkes fra hinanden med to gafler.

Tip! Mens andelåret steges, kan du gøre rødkålssalaten og sennepsmayo klar. 

Til sidst skal du blot samle alle ingredienserne mellem en god brioche burgerbolle, og lave andeburgeren. Server som den er, eventuelt med lidt syltede rødløg eller cornichoner. Det giver en syrlig smag til burgeren. Man kunne også komme en hjemmelavet coleslaw i, i stedet for rødkål. 

Andeburger opskrift

Andeburger med rødkål og sennepsmayo

Lækker opskrift på en snasket andeburger lavet med pulled and, frisk rødkål, appelsinfileter og hjemmelavet sennepsmayo.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 Personer
Forberedelse2 timer
I alt2 timer

Ingredienser

Pulled and

Rødkålssalat

Sennepsmayo

Desuden

Noter

  • Tip: Lidt syltede rødløg eller halverede cornichoner smager vidunderligt i. 

Fremgangsmåde

Pulled and

  • Tænd ovnen på 150 grader, varmluft.
  • Rens andelårene og læg dem i et lille ildfast fad. Gnid med salt og vedlæg laurbærblade, peberkorn og timiankvistene.
  • Hæld vand på, så det dækker andelårene. Kom staniol over, og sæt fadet i ovnen i 60 minutter. Tag herefter staniol af og giv det yderligere 60 minutter.
  • Tag lårene op ad væden. Lad dem afkøle lidt, og fjern kødet fra benene.
  • Pluk kødet fra hinanden med to gafler og læg det i et lille ildfast fad. Kom 5-6 spsk af væden fra fadet over kødet og vend det sammen. Lad det stå og trække 15 minutter.
    Tip! Gem resten evt. af væden til en sauce i køleskabet – der er meget god smag i.

Rødkålssalat

  • Snit rødkål fint.
  • Skær skrællen af appelsinerne og skær fileter af dem. Læg dem til side.
  • Pres den resterende appelsinsaft i rødkålen. Kram det godt sammen med hænderne og smag til med lidt æblecidereddike og honning. Og evt. et lille nip salt. Vend appelsinfileterne i.

Sennepsmayo

  • Rør mayo med dijonsennep og smag til med lidt mere salt og peber, hvis nødvendigt.

Saml andeburgeren

  • Lun bollerne ved 200 graders varmluft, halveret i ca. 4 minutter. Kom også andekødet ind med bollerne.
  • Smør bollerne med sennepsmayo.Læg et lag rødkålssalat, dernæst kødet og slut af med den smurte overbolle.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Mit bedste bud på en burger med and og rødkålssalat

Nyd denne lækre burger med and, rødkål, appelsin og hjemmelavet sennepsmayo. Det er en let og velsmagende ret, som du nemt kan lave derhjemme. I denne andeburger bruger jeg pulled and, men du kan også blot skære andekødet i mindre tern eller bruge rester. 

Men andekødet kan i princippet laves på mange måder – alt fra kogt, stegt eller grillet og kan serveres med en række forskellige toppings og dressinger. Dette er blot min fortolkning af den bedste andeburger. 

Læs også: Alle mine opskrifter med and.

Burger med and og rødkål

Kan man lave en burger med and af anderester?

Man kan sagtens bruge sine anderester til at lave andeburger. Det bliver ikke helt det samme som hvis du laver pulled and fra bunden. 

Har du anderester skal du blot skære andekødet i mindre stykker, og derefter stege det på en pande med lidt olie, fedt eller smør. Man kan også tilsætte lidt krydderier, såsom salt, peber og timian, for at give andekødet lidt ekstra smage. 

Hvornår kan man servere en andeburger?

Det er en populær måde at spise and på, og det er sågar lækkert til Mortens aften, juleaften eller juledagene – særligt hvis du har anderester fra en andesteg. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments