Salat med søde kartofler og feta

salat med søde kartofler og feta

Denne salat med søde kartofler, feta og spidskål er virkelig god og simpel. De søde kartofler skal blot bages i ovnen og derefter lidt afkøle en smule inden de vendes med de resterende ingredienser. Salaten er god året rundt, og er god til både efteråret- og vinterens kolde måneder, men også som en del af sommerbordet til en grillaften. 

Salaten er fuld af smag og den vendes med en god grøn pesto. Her kan jeg personligt godt lide en klassisk basilikumspesto eller en anden slags grøn urtepesto. Salaten med de søde bagte kartofler kan spises som en salat til alt fra kylling til et stykke kød eller blot som den er, fx med lidt brød og hummus ved siden af. 

Opskrift på salat med ovnbagte søde kartofler

Denne salat er med bagte søde kartofler i tern, som efterfølgende vendes med fintsnittet spidskål, feta, grøn pesto og persille. På toppen kommer jeg ristede græskarkerner, for et sprødt element.  

Når de søde kartofler bliver bagt i ovnen med olie, får de en god smag og bliver sprøde udenpå og møre indeni. Du skal blot skrælle de søde kartofler, skære dem i mindre tern og vende dem med olivenolie samt salt og bage dem i ovnen i ca. 40 minutter.

Når de søde kartofler er færdigbagte, køles de ned og vendes herefter med de øvrige ingredienser.

Tip! Du kan erstatte de søde kartofler med fx Hokkaido græskar eller butternut squash. Du kan også gå direkte til min græskarsalat, hvor der desuden er ristede sprøde kikærter og granatæblekerner i. Og hvis du elsker kål i salater, så må du prøve min spidskålssalat med æbler.

salat med søde kartofler og feta

Salat med sød kartoffel og feta

Lækker salat med søde kartofler, feta og spidskål – en nem opskrift på mættende salat med bagte søde kartofler og pesto.
4,75 fra 4 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

 • 400 g sød kartoffel
 • 10 g olivenolie*
 • 1 tsk flagesalt
 • 20 g græskarkerner*
 • ½ stk spidskål
 • 30 g grøn pesto
 • 50 g feta
 • ¼ bundt persille

Fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
 • Skræl den søde kartoffel og skær den i mindre tern. Vend det med olivenolie og salt og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter.
 • Rist græskarkernerne på en tør pande indtil de er gyldne.
 • Snit spidskålen fint.
 • Når de søde kartofler er færdige, køles de ned og herefter vendes alle ingredienserne sammen.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tilbehør til en skøn salat med søde kartofler og feta

Salaten her er én af de mere fyldige, som mætter godt. Du kan derfor spise salaten som en måltidssalat, og du kan med fordel servere et stykke stegt kyllingebryst til.

Hvis du er vild med sød kartoffel og feta, så må du prøve denne her salat! Den er så lækker, simpel og nem at lave. Den søde smag fra kartoflen går så godt med den salte feta, og når det vendes med pesto er det bare SÅ lækkert! Du kan også hoppe ind og få inspiration til mit bud på en lækker og cremet vandmelonsalat med massere af feta.

Skøn salat med søde kartofler og feta
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
4,75 from 4 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments