Pasta med portobellosvampe

nem opskrift på Pasta med portobellosvampe

Jeg elsker pastaretter. Jeg elsker også svampe – det har I nok fundet ud af! Og i dagens opskrift har jeg forenet de to og lavet en skøn pasta med portobellosvampe og parmesan. Opskriften er uden fløde, men parmesanen og kogevandet fra pastaen gør stadig retten dejlig cremet. 

Du får en nem portobello pasta med masser af smag og en opskrift der kun tager 20 minutter at lave, så denne pastaret er perfekt som hurtig og nem hverdagsmad. Og så er retten tilmed vegetarisk!

Pasta med portobellosvampe og parmesan

De skønne portobellosvampe kan findes året rundt, og de er nemme at få fingrene i – de kan købes i alle supermarkeder. I denne ret brugte jeg fire portobello svampe til to personer, og hvis du skal lave retten til fire personer, ganger du bare op.

Parmesanen giver god smag og umami. Portobellosvampe er også rig på umami, så du får altså en rigtig umamibombe med denne opskrift! Og du mangler på ingen måder kødet.

Inspiration til endnu en opskrifter med portobello: Fyldte portobellosvampe med feta og krydderurter.

Nem opskrift på pasta med svampe uden fløde

I opskriften på pasta med portobellosvampe finder du meget få ingredienser. Du skal faktisk kun bruge portobellosvampe, smør, rosmarin, pasta, parmesan og persille. Det er altså kun 6 ingredienser der skal til, for at trylle denne lækre portobello pasta sammen.

Du finder ikke fløde i ingredienslisten på denne pasta med portobellosvampe, fordi det er ikke altid nødvendigt for at gøre en pastaret lækker. I stedet er det her smør, kogevandet fra pastaen og parmesanen der gør arbejde. 

Tip! Jeg laver også tit min opskrift på cremede svampe pasta med spinat, som er lidt i samme boldgade – den er også en hverdagsfavorit herhjemme. Heri finder du fløde og det kan altså også bare noget! 

nem opskrift på Pasta med portobellosvampe

Pasta med portobellosvampe

Nem og super lækker Pasta med portobellosvampe og parmesan. Fyldt med smag, umami og fylde. Du kan med fordel lave dobbelt portion, hvis I er 4.
4,75 fra 4 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

 • 4 stk portobellosvampe
 • 50 g smør
 • 2 kviste rosmarin
 • 250 g tørret pasta
 • 2 tsk flagesalt
 • 30 g parmesan
 • ¼ bundt bredbladet persille
 • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 • Skær portobello svampene i skiver og hak rosmarinen fint. Steg dem begge i smør i 3-4 minutter.
 • Kog pastaen i saltet vand, 1 minut mindre end anvist på pakken. Gem 1/2 dl af kogevandet!
 • Vend pasten sammen med svampene og tilsæt kogevandet og lad det hele samle sig ved svag varme i ca. 1 minut. Kom herefter grofthakket persille og parmesan i, vend det sammen og smag til med salt samt peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments