Risotto med ærter, parmesan og grøn urteolie. Risottoen er med friske ærter, men du kan sagtens anvende frosne ærter.
5 fra 2 stemmer
Servings: 4Personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse35 minuttermin
I alt45 minuttermin
Ingredients
Urteolie
¼bundtdild
¼bundtbredbladet persille
¼bundtfrisk estragon
45gvindruekerneolie
Risotto
1stkløg
1fedhvidløg
400grisottoris
200mlhvidvin
1stkgrøntsagsbouillonterning
1200mlvand
75gParmesan
salt og friskkværnet peber
250gfriske ærter
Noter
Frosne ærter fungerer også i denne opskrift. Tilsæt dem lige inden servering, så de beholder deres friske smag og flotte grønne farve.
Fremgangsmåde
Urteolie
Skyl urter, og blend dem med olien til du får en grøn flot farve. Brug en si og sigt pulpen fra urterne, til du har en ren grøn olie.
Risotto
Pil løg og hvidløg, og hak det fint.
Steg løg og hvidløg, uden at de tager farve. Tilsæt risottoris og hvidvin. Rør godt, til hvidvinen er fordampet.
Opløs boullion med kogende vand, og tilsæt de første 200 ml. Rør det sammen og lad det koge ind. Tilsæt nu igen 200 ml og fortsæt sådan til risene er lettere møre og alt væsken er kogt ind – det tager ca. 20. Tilsæt evt. mere vand, hvis nødvendigt og dine ris stadig er ukogte.
Tilsæt parmesan og rør rundt - tilsæt evt mere. Smag til med salt og friskkværnet peper. Lige inden servering røres ærter og den grønne olie i - juster selv, hvor grøn du vil have retten.
Servér og pynt af med friske ærter, estragon og parmesan.