Grillede gulerødder med feta, oliven og tahin
SÅ kom dagen, hvor jeg endelig drager mod byerne by – Paris. Jeg har ventet på denne her dag i så lang tid! Hvis du er nysgerrig på hvad jeg skal lave i Paris, kan du læse mere om det lige her. Jeg har pakket, det meste.. Der er alligevel en del der skal pakkes, når man skal være afsted i en længere periode. Tøj, sko og alt det praktiske er en selvfølge: Regi til foodstyling og min elskede surdej er også pakket i kuffert(erne). NU er jeg klar! Nu skal tiden bare lige slåes ihjel, og i mellemtiden vil jeg dele en opskrift med jer.
Grillede gulerødder med feta
Ingredienser
Salat
- 6 stk gulerødder
- 30 g olivenolie* (2 spsk)
- 4 tsk stødt spidskommen*
- 30 g lys tahin (2 spsk)
- ¼ tsk flagesalt
- 15 stk sorte oliven uden sten
- 0,5 stk citron
- 100 g feta
Fremgangsmåde
- Skyl gulerødderne og flæk dem på midten.
- Kom olivenolie på en varm pande (gerne en grillpande), tilsæt gulerødder, spidskommen og tahin.
- Vend gulerødderne godt rundt i tahin og spidskommen og steg dem gyldne og lettere møre, men til de stadig har lidt bid. Giv dem et drys flagesalt.
- Servér dem på et fad og top med oliven, et skvæt citron samt smuldret feta.
Nem opskrift med grillede gulerødder
Salten her med gulerødder, er en opskrift der meget nem at gå til – og så er salaten rigtig god som tilbehør til kød eller fisk. Salaten er dejlig efterår- og vintervenlig med de varme krydderier. Det kan jeg godt lide at spise i de kolde måneder. Jeg ved, at nogle har et lidt anspændt forhold til spidskommen, men jeg synes alligevel du skal give denne lynsalat et skud.
Salaten her er så simpel og kræver minimum tilberedelse, hvilket er en win-win når tiden er knap eller man bare vil bruge mindre tid, på en frokost der stadigvæk er lækker. Alt du skal gøre er blot at stege gulerødder og toppe med feta, oliven og krydderurter. Det bliver ikke meget nemmere! Salaten er derfor helt ideel til en hurtig frokost.
Prøv også: Salat med honningbagte gulerødder, feta og rucola, som er endnu en dejlig og mættende tilbehør eller vores friske vandmelonsalat med feta, som er det perfekte bud på en sommersalat.
Grillede gulerødder med feta til frokost eller aftensmad
Grillede gulerødder spiser jeg en del af for tiden til enten frokost eller aftensmad. Det er jo en grøntsag som vi har tilgængelig året rundt. Mig bekendt er gulerod en grøntsag de fleste altid har liggende i grøntsagsskuffen, så det gør det også bare en del nemmere.
Grillede gulerødder med feta, oliven og tahin er virkelig en fantastisk smagssammensætning, og vendt med spidskommen er altså toppen af poppen. Generelt bare grillede gulerødder eller som denne her opskrift, hvor de i stedet er blevet bagt i ovnen.
Flere opskrifter på grillede grøntsager
Er du glad for at spise grillede grønsager, så vil jeg klart anbefale dig at se på min opskrift på grillede asparges, som er toppet med et par pocheret æg. Virkelig lækkert både til frokost eller som tilbehør til andre retter. Grillede majs er også virkelig lækkert – majs er så godt, særligt med lidt revet parmesan ost på toppen og friske krydderurter.