Côte du Boeuf - så bliver det ikke mere fransk, saftigt og mørt! Opskriften er let at gå til, og med ovnkartofler er det så lækkert!
4,80 fra 5 stemmer
Antal: 4Personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse1 timet
Hviletid30 minuttermin
I alt1 timet10 minuttermin
Ingredienser
Ovnkartofler
200gkartofler
2kvistefrisk timian
1fedhvidløg
Côte du Boeuf
1000gCôte du Boeuf(højrebs steak)
3fedhvidløg
5kvisterosmarin
15gsmør
2tskflagesalt
Svampe som tilbehør
100gblandede svampe
Fremgangsmåde
Tilbehør
Skær kartofler i både, vend dem med olivenolie og læg dem i et fad og vedlæg urter og et fed hvidløg.
Côte du Boeuf
Tænd ovnen på 200°, varmluft.
Tag en stor pande, og sæt den på det højeste blus.
Steg fedtkanten i 2,5 minutter på tør pande. Salt bøffen med salt.
Vend bøffen på den første stegside og steg i 2 minutter. Vend bøffen på den anden side, og tilsæt smør, hvidløg (med skræl) og rosmarin - steg i 2 minutter. Undervejs vendes smørret op over bøffen med en ske. Krydr med lidt ekstra salt efter behov.
Læg bøffen på en rist og sæt den i ovnen i 12 minutter (placér kartoflerne under, så de kan absorbere saften).
Tag kødet ud efter de 12 minutter og lad det hvile i 10 minutter på en rist.
Sæt det tilbage i ovnen i 10 minutter.
Tag ud igen og lad det hvile på samme måde i 10 minutter. Mens kødet hviler, steges svampene af på en pande i 1 spsk olivenolie i ca. 3 minutter, ved højeste varme - smag til med salt og peber.
Tag kartoflerne ud, når kødet har hvilet færdigt i de 10 minutter. Kødet er nu klar til udskæring.