Auberginesalat med feta, granatæble og koriander
Aubergine er en fantastisk grøntsag, som man kan lave mange forskellige retter med. Lige fra baba ganoush til pasta med aubergine. Dagens opskrift er på en lækker varm auberginesalat, som er tyrkisk inspireret. Helt simpelt er det en salat med bagte auberginer med feta, granatæbler og koriander på toppen, og den smager super skønt!
Varm salat med auberginer
Bagt auberginesalat skal helst serveres lun. Auberginerne bliver nemlig lidt kedelige, hvis de når at køle ned. Heldigvis skal du nærmest ikke bruge noget forberedelsestid til toppingen – især ikke hvis du er en haj til at flække granatæbler eller blot har købt granatæblekerner.
Feta, granatæblekerner og koriander skal nemlig bare drysses på toppen af auberginerne, når de kommer ud af ovnen. Så lige et godt squeeze citron og så er der ellers bagt auberginesalat klar som tilbehør.
TIP! Mix ingredienserne sammen som jeg har gjort på højre billede eller byg salat op som på venstre billede med de bagte auberginer i bunden og resten som topping.
Opskrift på bagt auberginesalat
Jeg elsker bagte auberginer i ovnen, bare sådan helt plain med en god dressing til. Derfor tænkte jeg, at en salat med aubergine også ville være lækkert. Og jeg må altså give mig selv ret!
Til min salat med bagte auberginer skærer man auberginerne ud på langs og smider dem i ovnen. Når de er færdigbagte, pakker jeg dem ind i sølvpapir. Det er et vigtigt step, da det gør auberginerne bløde og lækre at bide ned i.
Auberginesalat med feta, granatæble og koriander
Ingredienser
- 2 stk auberginer
- 15 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
- 40 g feta
- ½ stk granatæble
- 1 bundt koriander
- 1 stk citron
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Skær auberginerne i grove, lange stykker. Krydr med salt og peber og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Kom auberginerne i ovnen og bag dem i ca. 50 minutter, eller indtil de er møre. Pak dem nu ind i sølvfolie i ca. 10 minutter, så de bliver lidt bløde. Vend dem herefter med lidt olivenolie.
- Anret auberginerne på et fad.
- Top med feta, granatæble og koriander. Giv dem godt med citronsaft fra en hel citron.
Spis den skønne tyrkisk inspirerede auberginesalat med andre retter
Sådan en tyrkisk inspireret varm auberginesalat er selvfølgelig oplagt at servere med andre mellemøstlige retter. Du kan servere salat med aubergine som tilbehør til fx kofta eller falafler. Eller du kan anrette en meze sammen med fx fladbrød og baba ganoush.