Opskrifter med forårets råvarer

Marts har allerede vist sig fra sin dejlige side – dagene er allerede længere og lyse, mere varme og naturen blomstre så småt frem. I år befandt jeg mig i Paris, da vi hilste på marts måned. Der mærkede jeg allerede så småt forårsfornemmelserne og de dejlige grøntsagsmarkederne, som b.la. bød på asparges. Min fornuft fortalte mig dog, at det var liiiidt for tidligt. Men nu er vi altså tæt på selvom det først rigtigt er til maj de kommer.

OPSKRIFTER MED FORÅRETS RÅVARER

OPSKRIFTER MED FORÅRETS RÅVARER

Velkommen forår

Vi er for alvorlig igang med forårsmånederne, der spænder fra d. 1 marts til 31 maj. Jeg har simpelthen glædet mig så meget, fordi de kommende måneder byder på nogle af mine yndlingsråvarer, der omfatter asparges, rabarber, feldsalat, forårsløg og svampe.

Det er vigtigt for mig at spise efter sæson – hvorfor? Det kan du læse mere om lige her. Det er der nemlig flere årsager til. Ligesom jeg tilbage i vinter, delte gode bud på vintersalater vil jeg fremadrettet dele mine anbefalinger til opskrifter du kan bruge i de pågældende måneder.

Svampe


Det bugner allerede frem med flere forskellige svampesorter. Jeg elsker svampe og her finder du dejlige svamperetter – du kan altid udskifte og bruge de svampe du kan lide.

Spinat


Spinat smager ikke af meget. Til gengæld giver det den smukkeste farve. Selv bruger jeg det i alt fra smoothies om morgenen, salater, i tærte, vafler og pastaretter.

Gulerødder


Ny opgravet gulerødder er noget af det skønneste. Her kan den gulerod vi har liggende i køleskabet fra grøntsagsposen, som vi køber i supermarkedet altså ikke slå! Nye gulerødder der med den fineste grønne top er helt fantastisk – både smag, sprødhed og sødmen er markant anderledes.

Ramsløg


Er du så heldig at have ramsløg i haven? Så kan du forvandle dem til fx ramsløgsolie eller pesto og anvende i salater eller over en kugle mozzarella. 

Rabarber


Jeg knuselsker simpelthen rabarber. De er smukke, søde, syrlige og helt fantastiske i både kager, rabarberkompot, desserter, salater mm. De kommer i sæson lige om lidt til april og heldigvis har vi glæde af dem, helt frem til oktober. Så der skulle være rig mulighed for at lave lidt lækkerier. 

Jeg håber du fandt lidt inspiration til nogle retter med forårets råvarer. Jeg vil løbende opdatere min liste med dejlige opskrifter, som du kan afprøve hvis du lyster.


DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments