Opskrifter med forårets råvarer
Marts har allerede vist sig fra sin dejlige side – dagene er allerede længere og lyse, mere varme og naturen blomstre så småt frem. I år befandt jeg mig i Paris, da vi hilste på marts måned. Der mærkede jeg allerede så småt forårsfornemmelserne og de dejlige grøntsagsmarkederne, som b.la. bød på asparges. Min fornuft fortalte mig dog, at det var liiiidt for tidligt. Men nu er vi altså tæt på selvom det først rigtigt er til maj de kommer.
Velkommen forår
Vi er for alvorlig igang med forårsmånederne, der spænder fra d. 1 marts til 31 maj. Jeg har simpelthen glædet mig så meget, fordi de kommende måneder byder på nogle af mine yndlingsråvarer, der omfatter asparges, rabarber, feldsalat, forårsløg og svampe.
Det er vigtigt for mig at spise efter sæson – hvorfor? Det kan du læse mere om lige her. Det er der nemlig flere årsager til. Ligesom jeg tilbage i vinter, delte gode bud på vintersalater vil jeg fremadrettet dele mine anbefalinger til opskrifter du kan bruge i de pågældende måneder.
Svampe
Det bugner allerede frem med flere forskellige svampesorter. Jeg elsker svampe og her finder du dejlige svamperetter – du kan altid udskifte og bruge de svampe du kan lide.
- One pot pasta med chorizo, svampe og squash
- Pizza med svampecreme og chorizo
- Cremet pasta i fedtfattig ostesauce
- Svamperisotto med revet parmesan
- Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe
Spinat
Spinat smager ikke af meget. Til gengæld giver det den smukkeste farve. Selv bruger jeg det i alt fra smoothies om morgenen, salater, i tærte, vafler og pastaretter.
- Grøntsagssmoothie med ingefær og spinat
- Tærte med laks og spinat
- Galette med spinat og gedeost
- Linsesalat med spinat
- Spinatvafler
- Spinatsalat med edamame bønner
- Spinatpandekager
- Cremet pasta i fedtfattig ostesauce
Gulerødder
Ny opgravet gulerødder er noget af det skønneste. Her kan den gulerod vi har liggende i køleskabet fra grøntsagsposen, som vi køber i supermarkedet altså ikke slå! Nye gulerødder der med den fineste grønne top er helt fantastisk – både smag, sprødhed og sødmen er markant anderledes.
- Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner
- Kikærtegryde med græskar og gulerod
- Pasta gulerodssauce med estragon
- Tomatsuppe med gulerod og ingefær
- Grillede gulerødder med feta, oliven og tahin
Ramsløg
Er du så heldig at have ramsløg i haven? Så kan du forvandle dem til fx ramsløgsolie eller pesto og anvende i salater eller over en kugle mozzarella.
Rabarber
Jeg knuselsker simpelthen rabarber. De er smukke, søde, syrlige og helt fantastiske i både kager, rabarberkompot, desserter, salater mm. De kommer i sæson lige om lidt til april og heldigvis har vi glæde af dem, helt frem til oktober. Så der skulle være rig mulighed for at lave lidt lækkerier.
- Rabarberkompot – simpel og frisk
- Sund rabarberkage med mandler
- Rabarbertrifli
- Rabarbertærte med marcipan
- Sunde rabarbermuffins
- Rabarbermuffins med hvid chokolade
- Rabarberkage med marcipan
Jeg håber du fandt lidt inspiration til nogle retter med forårets råvarer. Jeg vil løbende opdatere min liste med dejlige opskrifter, som du kan afprøve hvis du lyster.