Februar - mest læste opskrifter

Bagte fyldte auberginer af linser og grøntsager

skaermbillede-2018-02-28-kl-21-52-48

Så blev det på tide, at der landede en ny opskrift på bloggen. Fyldte auberginer af linser og grøntsager. Opskriften har jeg lavet med min veninde Michala – dog for noget tid tilbage. I samme omgang lavede vi også denne grøntsagslasagne med hytteost, som var et hit – både for smagsløgene, men også her på bloggen. Fyldet er (næsten) det samme, så hvis du vil spare tid i køkkenet kan du lave begge opskrifter på samme dag.

Tiden flyver, synes jeg – men på den positive måde. Jeg er igang med at skrive en opgave på studiet med min veninde, med “mad og identitet” som tema. Virkelig spændende! Det opsnapper også meget af min tid, hvorfor det ikke vælter ind med så mange opskrifter for tiden.

{ Bagte fyldte auberginer af linser og grøntsager, 4 stk }

2 store auberginer
1 dl røde linser
1 rødløg
1 fed hvidløg
½ spsk spidskommen
1 spsk basilikum
½ chiliflager
1 squash
3 gulerødder
100 g champignon
1 ds hakkede tomater
1 grøntsagsbouillonterning
3 store håndfulde spinat
5 cherrytomater
1 kugle mozzarella
salt og peber
citronsaft


Linserne koges, efter pakkens anvisning.

Imens gøre auberginerne klar, ved at skære dem over på langs. Udhul dem med en ske og skær det i tern.

Riv gulerødder og squashen godt på et rivejern eller brug en foodprocessor til det. Hvis ikke du køber dine champignon færdigskåret, skal disse skæres i skiver.

Rødløg hakkes i tern. Hvidløget presses. Varm en pande med olie og svits løg, hvidløg og krydderierne et par minutter. Tilsæt auberginestykker, squash, gulerødder og champignon og svits yderligere et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og grøntsagsboullion.

Lad det simre 5 minutter under låg. Tilsæt spinat og lad den “fordampe”. De kogte linser vendes i og der smages til med salt, peber og citronsaft.

Beklæd en bageplade med bagepapir eller brug et ildfast fad, hvor auberginebådene placeres på. Fordel fyldes heri i de fire auberginebåde. Pil mozzarella kuglen fra hinanden og top på auberginebådene sammen med skiver af cherrytomater.

Bages i ca. 10 min i 200 graders varmluft, til osten er smeltet. Velbekomme.  skaermbillede-2018-02-28-kl-21-53-05 skaermbillede-2018-02-28-kl-21-52-57

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Februar - mest læste opskrifter