Imens gøre auberginerne klar, ved at skære dem over på langs. Udhul dem med en ske og skær det i tern.
Riv gulerødder og squashen godt på et rivejern eller brug en foodprocessor til det. Hvis ikke du køber dine champignon færdigskåret, skal disse skæres i skiver.
Rødløg hakkes i tern. Hvidløget presses.
Varm en pande med olie og svits løg, hvidløg og krydderierne et par minutter.
Tilsæt auberginestykker, squash, gulerødder og champignon og svits yderligere et par minutter.
Tilsæt hakkede tomater og grøntsagsboullion.
Lad det simre 5 minutter under låg. Tilsæt spinat og lad den "fordampe". De kogte linser vendes i og der smages til med salt, peber og citronsaft.
Beklæd en bageplade med bagepapir eller brug et ildfast fad, hvor auberginebådene placeres på. Fordel fyldes heri i de fire auberginebåde.
Pil mozzarella kuglen fra hinanden og top på auberginebådene sammen med skiver af cherrytomater.
Bages i ca. 10 minutter i 200° varmluft, til osten er smeltet.