Grillede peberfrugter med ricottacreme og pistacienødder
Denne salat med grillede peberfrugter er virkelig blevet en af mine sommerfavoritter i år. Jeg har for alvor fået øjnene op for ricotta, og jeg elsker at bruge det i alverdens retter. Det passer genialt til peberfrugter i denne servering, men er også så godt at bruge i fx fyldte raviolier med ricotta og pesto.
I dag får du en lækker opskrift med rød peberfrugt, som grilles og får den dejligste smag. Serveret med den nemme ricottacreme har du et styks tilbehør, der gør sig perfekt til sommerens grillaftener.
Opskrift på grillede peberfrugter med ricottacreme og pistacienødder
Min opskrift på grillede peberfrugter er en virkelig nem opskrift. Grill peberfrugterne – enten på pande og i ovn eller på grill – rør ricottacremen sammen – server med et drys pistacienødder. Voila. Det er virkelig simpelt og pistacienødderne giver en skøn farve, som får retten til at se så indbydende ud. Du kan også toppe med pinjekerner eller mandler.
Ricottacremen består helt enkelt af ricotta, olivenolie og citron. Ricotta smager godt i sig selv, men når det vendes med citronsaft, skal og lidt olie, kommer der virkelig power på smagen. Ricotta har også en dejlig fluffy konsistens, så det er bare med at bruge løs af den skønne italienske friskost!
Har du grillen i gang eller fundet grillpanden frem, så prøv også at grille auberginer eller lave grillede gulerødder med feta. Sammen med grillet peberfrugt kunne det blive til et dejligt anti-pasti- eller tapasbord.
Inspiration til flere retter med peberfrugt: Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner, fyldte peberfrugter med quinoa og sorte bønner, peberfrugtsuppe med mandelknas og chorizo eller en hjemmelavet peberfrugtsauce som er vildt god til pasta.
Opskriften på røde grillede peberfrugter får du her:
Grillede peberfrugter med ricottacreme
Ingredienser
Grillede peberfrugter
- 4 stk røde peberfrugter
- salt og friskkværnet peber
Ricottacreme
- 150 g ricotta
- 30 g olivenolie* (2 spsk)
- 1 stk citron
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 30 g olivenolie* (2 spsk)
- 40 g pistacienødder*
- salt og friskkværnet peber
- 2 kviste frisk oregano
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
Grillede peberfrugter
- Tænd ovnen på 180°C, varmluft.
- Skær peberfrugterne i kvarte og fjern kernerne.
- Sæt en stor grillpande på højeste blus – når panden ryger kommes peberfrugterne på og grilles et par minutter på hver side.
- Når de alle peberfrugterne er grillet af kommes de i et fad og steges færdige i ovnen i ca. 15 min. Krydr med salt og peber.
Ricottacreme
- Rør ricotta godt sammen med 2 spsk olivenolie, skallen fra halvdelen af citron og saften fra hele citronen til en homogen creme. Smag til med salt og friskkværnet peber. Evt. lidt mere olivenolie samt citron.
- Læg peberfrugterne på et fad og top med ricottacreme. Drys med hakkede pistacienødder, lidt olivenolie, salt og peber samt frisk oregano.
Sådan laver du grillede peberfrugter
Start med at vælge peberfrugt. Du kan bruge røde, gule eller grønne – ligesom du har lyst. Rød peberfrugt har den bedste søde, runde smag, mens grønne og gule (og især de grønne) peberfrugter har en tendens til at blive mere bitre. Derfor går jeg som regel med de røde.
Grillede peberfrugter kan laves på to måder:
- På grill: Peberfrugt på grill er det letteste, især hvis du allerede har gang i grillen. Så skal du blot fjerne kerner og komme peberfrugterne på grillen – pensl med olie og vend dem jævnligt i 8-10 minutters tid.
- På grillpande: Peberfrugterne kan også grilles på grillpande og steges færdig i ovnen – præcis som jeg gør i opskriften.
TIP! Hvis du ikke kan lide den ”brændte” skræl, kan den nemt pilles af, når de er afkølet. Det er også lækkert!
Har du ekstra overskud? Så grill lidt ekstra peberfrugter og prøv denne grillede peberfrugt dip.
Serveringsforslag til grillede peberfrugter
Denne salat med grillet peberfrugt er så god at servere som tilbehør, så man får nogle grøntsager som tilbehør til aftensmaden – hvad enten den står på en simpel salat, noget lækkert kød eller kylling.
Røde grillede peberfrugter kan også sagtens spises til:
- Brød: Det er så lækkert at komme et stykke grillet peberfrugt på brødet eller dyppe brød i ricottacremen. Prøv fx med dette foccacia. Du kan også trylle de grillede peberfrugter om til lækre bruschette!
- Pastaretter: Servér grillet peberfrugt som en simpel side til pasta eller vendes sammen med pasta.
- Anti-pasti: Peberfrugt på grill kan også serveres som en del af en masse andet anti-pasti. Mums!
En skøn salat med grillede peberfrugt
Denne salat med peberfrugter er en oplagt grillsalat, hvis aftenen står på grillhygge. Alternativt kan du lave grillede peberfrugt i ovn og servere salaten som tilbehør til hvilken som helst ret.
Kan jeg skifte ricottacreme ud med andet?
Ja. Du kan toppe med fetaost i stedet eller bruge en anden friskost, fx Philadelphia eller mascarpone.