Det bugner med nogle af de lækreste danske råvarer om sommeren: Alt fra nye kartofler, asparges, ærter, tomater til bladgrønt og søde solmodne jordbær samt rabarber. Jeg elsker sommermad og alt ved sommeren i Danmark og de skønne råvarer man kan finde i køkkenhaven hvis man har en, men også ved vejboder eller små lokale købmænd på landet.
Sommeren er for mig, lig med en masse grønne salater, lette kødretter og en skønne grøntsager der kan komme på grillen. Fx elsker jeg grillede majs, som efterfølgende kan spises med en lækker chimichurri eller bare koldt smør og salt. Og hele sommeren elsker jeg også at få et stykke nybagt tærte med sæsonens råvarer – hvad end det er en madtærte med laks, hvor der er en grøn salat til eller om det en sød tærte med vaniljeis eller creme fraiche til. Men særligt klassisk koldskål eller jordbærkoldskål med kammerjunkere er næsten en fast spise, hele sommeren.
Lad dig inspirerer af sommersæsonen, de fantastiske råvarer og mine opskrifter nedenfor. Jeg håber du bliver lækkersulten.